CHP’de adaylar görücüye çıktı!

CHP Kocaeli İl Örgütü 27’inci dönem milletvekili adaylarını KYÖD’de tanıttı. Programda İl Başkanı Cengiz Sarıbay, adaylara üslup ve kılık kıyafet gibi konularda uyarılarda bulundu

CHP’de adaylar görücüye çıktı!
CHP’de adaylar görücüye çıktı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

CHP, 27. dönem Kocaeli milletvekili adaylarını KYÖD Sosyal Tesisleri’nde kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra, mevcut milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimi katılım gösterdi. Gerçekleştirilen programa 9. sıra adayı İsmail Demir ile adaylıktan çekilen 10. sıra adayı Tamer Solakoğlu’nun yerine aday gösterilen Ali Güneş programa mazeret göstererek katılmadı. Aday adayı olmak için İzmit İlçe Başkanlığından istifa eden ancak aday gösterilmeyen Mehmet Ümit Küçükkaya da programda yer almadı. Aday adaylarının önemli bir kısmı da programda yoktu.

SAÇLARI TOPLA, TRAŞ OL, KOT VE TİŞÖRT GİYME

Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Cengiz Sarıbay, şunları kaydetti: “44 arkadaşımız aday adaylığına başvurdu. Onlara cesaretlerinden dolayı taktirlerimi sunuyorum. 13 adaya başarılar diliyorum. 13. sıradaki arkadaşımızın 1. sıradaki Fatma Kaplan Hürriyet’ten farkı yok. Bir ağabey olarak, bir büyüğünüz olarak aday arkadaşlarıma dikkat etmek istedikleri unsurları söylemek istiyorum. Kimseyle tartışmayın. Evet-Hayır kampanyasında da böyle gidildi, başarıya ulaştık. Aday arkadaşlarımızın kılık kıyafetlerine dikkat etmesi gerekiyor. Tişört ve kotla gelmeyin. 600 vekilden biri olmak için adaysınız artık. Bindiğiniz araçlarda kesinlikle kural ihlali yapılmamalı. Kurallara uymalısınız. Erkek arkadaşlarımız tıraş olmalı, kadın arkadaşlarımız saçlarını toplamalı. Bunları ben söylemesem olmaz. Bir kere söylerim kulağınızda kalır.

DİN KONUSUNDA TARTIŞMAYA GİRMEYİN

Gittiğiniz yerlerde nutuk atar gibi konuşmayın. Nutuk atmanızın hiçbir anlamı yok. Genel Başkan’ımızın açıkladığı programın dışına çıkmayın. Hiçbir adayımızın din ile ilgili konularda tartışmaya girmesini istemiyorum. Din Allah ile kul arasında. Özellikle hiçbir şekilde din tartışmasına girmek istemiyorum. Genel Başkan’ımız Kılıçdaroğlu, iftar yemeği düzenleyecek. Bu yemek partililere özel değil, vatandaşlara, STK temsilcilerine, sanayicilere, esnaflara özel. 400 kişi varsa 300’ü partimize oy vermeyen insanlar olsun. 9 Haziran’da Muharrem İnce geliyor. Mitingin ardından Kartepe’de 7 bin kişilik iftar düzenleyeceğiz. Gittiğimiz yerlerde tepkiler olumlu. Biz kazanacağız.”

ZORBANIN ÖLÜMÜNÜ DE GÜNEŞİN DOĞUŞUNU DA GÖRECEĞİZ

Birinci sıra milletvekili adayı ve milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2015’te zorlu bir süreçte vekillik görevi üstlendik. Üst üste seçimler geçirdik. Aynı inançla ve azimle ülkemiz için mücadele ettik. Vatandaşın derdine derman olmaya çalıştık. Aynı cesaretle ve azimle bu mücadeleye tüm arkadaşlarımızla 25 Haziran sabahı güzel bir ülkeye uyanmak için ve güçlü parlamentoyu kurmak ümidiyle hepinize inanıyorum. Zorbanın ölümünü de güneşin doğuşunu da göreceğiz. Herkesin sesine ve inancına ihtiyacımız var. Birbirimizle dayanışmaya ihtiyacımız var. Aynı kararlılıkla yoldaşlığımızı başka bir Türkiye’de CHP kararlılığında yaşamaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak için çalışacağız.”

ARTIK LİSTE TARTIŞMALARI BİTMELİ

İkinci sıra milletvekili adayı ve milletvekili Haydar Akar da programda konuşarak şunları aktardı: “Biz her birimiz ayrı liste yapma şansına sahibiz. Herkesin özel yetenekleri var. Başvuran herkese teşekkür ediyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. CHP 1977’den sonra ilk defa iktidara bu kadar yakın. Bu avantajı hep birlikte kullanmak zorundayız. Kendi içimizde diri durmalı, artık liste tartışmaları bitmeli. Bunun bittiğini de burada görüyorum. Önce Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız. Daha sonra Millet ittifakını bu kentte birinci ittifak yapmalıyız. 16 yıl sonra Türkiye’nin tekrara demokrasiye kavuşması konusunda önü açılacak. Parlamenter rejimi güçlendirerek ülkenin önünü açmalıyız. Bu kentin sorunları ilk kez bu kadar çok kürsüde mecliste konuşuldu. Bunların hepsi bu dönemde yaşandı. Ben daha eski olduğum için söylüyorum. En çok bu dönemde sokağa bu kadar çok inildi. İlk kez kentin vekilleri bu şehirde kavga etmiyor.

İNCE CUMHURBAŞKANI, KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN OLACAK

Üçüncü sıra milletvekili adayı ve milletvekili Tahsin Tarhan, Akar’ın ardından yaptığı konuşmada, “Ben sanayiciyim ve sınıfımdan ayrı hareket eden biriyim. Artık tecrübeli bir siyasetçiyim. Kocaeli’yi çok iyi tanıyorum. Bu şehrin sorunlarını iyi biliyorum. Yerel yönetimlerin bu kentte neler yapmadıklarını biliyorum, marka bir kentti bu şehir. Başka bir şehre gidip Kocaeli dediğinizde milletin gözü parlardı. Buranın kasabalarından köylerinden trene binip İstanbul’a günü birlik gidebilirdiniz. İstanbul’dan buraya alışverişe gelirlerdi. Tek yaptıkları battı çıktı, çarpık sanayileşme ve rant. Eğer biz bu Cumhuriyet’in partisinde siyaset yapıyorsak mücadeleye devam ederiz. Meclis’te dövüldük, dışlandık, horlandık ama demokrasi mücadelemize inandık. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı; Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan olacak” dedi.

BEN DE 2015’TE LİSTEYE GİREMEDİM

Dördüncü sıradan milletvekilliği adayı yapılan Muhip Kanko da kısa bir konuşma yaparak yeni bir restorasyon hükümetinin parçası olmak için aday olduğunu belirtti. Kanko, “Listeye girememiş arkadaşlarımız kendilerini üzmesinler. Ben 2015’te listeye giremedim. Çalışmaya devam etsinler. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yeni bir restorasyon hükümetinin parçası olmak için aday oldum” ifadelerini kullandı.

GENÇLER ETKİN OLSUN DİYE YOLA ÇIKTIK

Beşinci sıradan milletvekilliği adayı olan genç avukat Anıl Acurman ise “Gençlerin artık etkin olması için yola çıkmak istedik. Partimiz bize çok güzel yerden, çok güzel fırsat verdi. Bu fırsatın layığı olmak istiyorum. Ben tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Sokağa çıktık her yerde aynı şeyi söylüyoruz. İnsanlar kendilerinden vazgeçtiler, çocukları için daha iyi gelecek istiyorlar. Ülkeyi değiştirmek istiyor artık insanlar. Gençler olarak bu değişimin genç gücü olmak istiyoruz. Bizim harika hayallerimiz var. Biz bunu başaracağız, gelecek için biz gençleri seçin. Ben bu şehrin çocuğuyum” şeklinde konuştu.

CHP 27’nci dönem milletvekili aday listesi:

1. Fatma Kaplan Hürriyet

2. Haydar Akar

3. Tahsin Tarhan

4. Muhip Kanko

5. Anıl Acurman

6. Ebru Küçükaydın

7. Yeşim Akpınar

8. Orkun Utkubaş

9. İsmail Demir

10. Ali Güneş

11. Nilgün Aydın

12. Tuğman Kayalı

13. Zeynep Çiğdem Canbaz

CHP 27’nci dönem milletvekilleri özgeçmiş:

Fatma Kaplan Hürriyet kimdir?

1980 yılı Tekirdağ doğumlu olan Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunudur. CHP Kocaeli Milletvekilidir. 2014 yılında CHP İzmit Belediyesi Başkan aday adayı olmuştur. Avukat olan Hürriyet, evli ve bir çocuk annesidir.

Haydar Akar kimdir?

1963 yılı İzmit doğumlu olan Haydar Akar, Ortadoğu teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. Akar, CHP Kocaeli milletvekilidir. Programcılık, analistlik, bilgisayar sistemleri yöneticiliği yapan Akar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tahsin Tarhan kimdir?

1964 yılı Gümüşhane doğumlu olan Tahsin Tarhan, Anadolu Üniversitesi Yönetim Organizasyon Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü mezunudur. CHP Kocaeli milletvekilidir. 2014 yılında CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. Sanayici olan Tarhan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muhip Kanko kimdir?

1965 yılı Tunceli Hozat doğumlu olan Muhip Kanko, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ihtisasını tamamlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlenmiştir. Kalp ve Damar Cerrahisi doktoru olan Kanko, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Anıl Acurman kimdir?

1987 yılı İzmit doğumlu olan Osman Anıl Acurman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Geçmiş yıllarda CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, CHP Başiskele İlçe Başkan Yardımcılığı, CHP İl Hukuk Komisyonu üyeliği ve CHP İzmit İlçe Seçim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Avukat olan Acurman, evlidir.

Ebru Küçükaydın kimdir?

1974 yılı İstanbul doğumlu olan Ebru Küçükaydın, Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri-Psikoloji bölümü mezunudur. Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinde gazetecilik yapan Aydın, yüzde 54 ortapedik ve işitme engellidir. Küçükaydın, bir çocuk annesidir.

Yeşim Akpınar kimdir?

1975 yılı Kars doğumlu olan Yeşim Akpınar, Kars Cumhuriyet Lisesi mezunudur. Geçmiş yıllarda CHP İl Delegeliği görevini üstlenmiştir. İşçi olan Akpınar evli ve iki çocuk annesidir.

Orkun Utkubaş kimdir?

1991 yılı Kocaeli doğumlu olan Orkun Utkubaş İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Geçmiş yıllarda CHP İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Derince İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Utkubaş, avukatlık yapmaktadır.

İsmail Demir kimdir?

1956 yılı Kocaeli Karamürsel doğumlu olan İsmail Demir, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Geçmiş yıllarda ilçe sekreterliği görevini üstlenen Demir, 2004 yılında milletvekili adayı olmuştur. Doktor olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Güneş kimdir?

1974 yılı Erzincan Tercan doğumlu olan Ali Güneş, Haydar Paşa Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Geçmiş yıllarda Kazımkarabekir Mahalle Temsilciliği, İl Delegeliği ve CHP Darıca İlçe Delegeliği görevlerini üstlenmiştir. Özel bir şirkette Kalite Güvence ve İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışan Güneş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Nilgün Aydın kimdir?

1960 yılı Kocaeli Gebze doğumlu olan Nilgün Aydın, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunudur. 2014 yılında CHP Gebze Belediye Başkan aday adayı olmuştur. Özel bir firmanın yetkili acenteliğini yapan ve ekonomist olan Aydın, evli ve iki çocuk annesidir.

Tuğman Kayalı kimdir?

1958 yılı Sivas doğumlu olan Tuğman Kayalı Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunudur. Geçmiş yıllarda CHP Körfez İlçe Başkanlığı ve Körfez Belediyesi Meclis üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Kayalı evli ve bir çocuk babasıdır.

Zeynep Çiğdem Canbaz kimdir?

1983 yılı Kocaeli Gebze doğumlu olan Zeynep Çiğdem Canbaz, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Geçmiş yıllarda CHP Gebze İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve CHP İl Hukuk Komisyonu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Canbaz, avukatlık yapmaktadır.

25 May 2018 - 13:00 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler