CHP İzmit’te meclis üyeleri sil baştan..!

2014 yerel seçimlerinde CHP’den İzmit Belediye Meclisi’ne seçilen isimler mevcut başkan Nevzat Doğan’ın elini rahatlattı. 5 yıllık koca bir dönem boyunca gerekli muhalefeti göstermeyen meclis üyelerinin tamamına yakınının değiştirileceği, 2014’te olduğu gibi tek bir ismin istediği kişilerin aday yapılmayacağı parti kulislerinde konuşuluyor.

CHP İzmit’te  meclis üyeleri  sil baştan..!
CHP İzmit’te  meclis üyeleri  sil baştan..!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Yorum Haber / Uğur ENÇ

Cumhuriyet Halk Partisi bu dönem Kocaeli’de en büyük yarayı İzmit Belediye Meclisi’nde aldı. Meclis üyeleri 2014 yılında ‘sözde’ ön seçimle belirlenen İzmit Belediyesi’nde bir iki münferit isim ve olay sayılmazsa CHP ve muhalefet kendini hiç göstermedi. CHP’nin İzmit Belediye Meclisi üyeleri sadece ‘sessizlikleri’ ve ‘muhalefet eksikleriyle’ değil, aynı zamanda belediye yöneticileriyle girdikleri kirli ilişkiler ve akrabalarıyla ilgili yalanlanamayan iddialarla da kendilerini gösterdi. CHP 2014 yılında gerçekleştirilen ve şaibelerle anılan ön seçim sonrasında listede yer alan meclis üyelerinden bu dönem çok çekti. Meclis üyeleri İzmit Belediyesi’nde çok net bir duruş sergiledi; sadece durdular. Ne dişe dokunur bir muhalefet, ne kent yararına elle tutulur bir öneri… Bir önceki dönem avukat Fahri Örengül’ün örnek teşkil edecek çalışmalarının tamamını görmezden gelen meclis üyeleri neredeyse MİA’nın onaylanmasına sebep olacaktı.

İBRAHİM GÜÇLÜ’YÜ KÜSTÜRDÜLER

Meclis üyelerinin vasatlığı henüz 1 yıl dolmadan anlaşıldı. İzmit Belediye Meclisi’ndeki sıkıntılar ön seçimde etkisi olan isimlerden dönemin ilçe başkanı Selman Yıldırım ve Yıldırım’ın o dönem yakın çevresinde yer alan Mehmet Ümit Küçükkaya’ya da yansıdı. Meclis üyelerinin başarısızlığı Yıldırım ve Küçükkaya’ya fatura edildi. CHP’nin meclis grubu kendi arasında da sorunlar yaşadı. Meclis grubunun çalışan bir iki isminden biri olan İbrahim Güçlü grup üyelerine darıldı. Partisiyle kavga etmek yerine meclisten elini ayağını çeken İbrahim Güçlü, zaten varlığı pek belli olmayan İzmit Belediyesi CHP Grubu’nun tamamen sahneden silinmesine sebep oldu.

5 DAKİKALIK SKANDAL MECLİS

Son olay geçtiğimiz ay yaşandı. İzmit Belediye Meclisi, yerel seçimlere 5 ay kala yalnızca 5 dakika sürdü. CHP’nin meclis üyeleri bu durumu sosyal medya sitesi hesaplarından paylaştı. Ancak mecliste dişe dokunur bir konu gündeme getirecek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a karşı çıkacak tek bir isim bile yoktu. Olması da sürpriz olurdu. Çünkü buna karşı çıkması gereken CHP İzmit belediye meclisi grup başkanvekili Ersin Albayrak’ın gelini İzmit belediyesinde, kızı büyükşehir belediyesinde işe alındığı biliniyor. Dolayısıyla Albayrak’ın ağzını açacak bir pozisyonu yok.

İzmit gibi iddialı olunan bir ilçede meclis toplantısının 5 dakikada tamamlanmasına parti içinden de tepki geldi. Parti kulislerinde İzmit Belediye Meclis üyelerine büyük tepki vardı. 5 ay sonra, Mart 2019’da yerel seçimler yapılacak. İzmit Belediyesi’nde büyük bir revizyon bekleniyor. Belediye meclis üyelerinin tamamına yakınının değişeceği iddia ediliyor.

DEVAM ETMEK İÇİN

YILDIRIM’I BEKLİYORLAR

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre meclis üyelerinin bir kısmı aday olmayacak. Bir kısmının adaylığı ise belediye başkan adaylarına bağlı olarak gündeme gelecek. Mevcut meclis üyelerinin göreve devam edebilmeleri için hemen herkes aday adayı olduğu bilinen Selman Yıldırım’ın aday olması gerektiğini düşünüyor. Yıldırım aday olabilirse, 2014 yılında listeye girmelerinde etkisi olduğu Özcan Özer, İlker Ulusoy, Ercan Umutlu gibi isimlerle birlikte zaman zaman etkili çıkışlar yapan meclis üyesi Uğur Koştur da yeniden meclis üyesi listesine alabilir. Yıldırım aday olmazsa CHP’nin İzmit Belediye Başkan Adayı olarak görevlendireceği hiç kimsenin mevcut üyelerden herhangi biriyle yola devam etmeyeceği biliniyor.

ADAYLAR ÖNE ÇIKIYOR

5 yıllık başarısızlık sonrasında sil baştan oluşturulması beklenen İzmit Belediyesi CHP Grubu’nda bu defa mesleki yeterliliğe sahip isimlerin öne çıkması bekleniyor. 2014 yılındaki ön seçimde “anahtar listelerle” meclis üyesi seçilen ve pek çoğu mecliste görev alacak yeterliliğe sahip olmayan CHP’li meclis üyeleri için bu defa daha seçici davranılacağı biliniyor. Şimdiden kimi isimler meclis üyeliği için öne çıkıyor. Mevcut il sekreteri Avukat Mehmet Nazım Gençtürk, mevcut il yöneticisi Mühendis Gökhan Ercan, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi eski başkanı mimar Arsal Arısal o isimlerden bazıları. Gençtürk ve Ercan’ın parti takvimi sona ermeden görevlerinden istifa etmesi ve adaylıklarını duyurması bekleniyor.

10 Eki 2018 - 17:43 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler