Ceyhan karizmayı çizdirecek mi? Gebze bu 4 mahalleyi konuşuyor!

AKP’nin tek listeli kongre kararını Gebze’de delmeye hazırlanan Hüseyin Kurt’u destekleyen 4 mahalle başkanı ikna edilemedi. Gebze’de kongrenin tek listeli olacağını söyleyen İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a rağmen kongre çift listeli olursa Ceyhan’ın karizması çizilecek

Ceyhan karizmayı çizdirecek mi? Gebze bu 4 mahalleyi konuşuyor!
Ceyhan karizmayı çizdirecek mi? Gebze bu 4 mahalleyi konuşuyor!
Haber albümü için resme tıklayın

AKP’de yaklaşan kongreler öncesi sular durulmuyor. Özellikle Gebze ilçesinde yaşananlar AKP içinde büyük sıkıntıya sebep oluyor.

AKP, 3 Aralık günü Gebze ilçe kongresini yapmaya hazırlanıyor. Gebze teşkilatında yapılan temayüller sonucu Ankara’ya götürülen üç isimden hiçbirini beğenmeyen AKP, daha sonra Kocaeli’den sorumlu milletvekilinin de katılımıyla dar kadrolu bir temayül daha yaptı. Yapılan bu temayül sonrasında ise Gebze ilçe başkanlığı için İrfan Ayar isminde karar kılındı. Gebze sorununu hızlıca aşmayı düşünen AKP, bu kez kongrelerin ertelenme kararı ile karşı karşıya kaldı. Geçen süre zarfında teşkilatın büyük çoğunluğu İrfan Ayar’ın ilçe başkanlığına sıcak bakmadı ve isim arayışına girildi. Yapılan görüşmeler sonucunda AKP İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gebzeli isim Hüseyin Kurt’un ilçe başkanı adayı olmasına karar verildi. Kurt, il kurulunda icradaki görevinden istifa edip Gebze ilçe başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Şimdi Gebze’de iki aday var. Biri genel merkezin adayı İrfan Ayar, diğeri teşkilatın isteğiyle ortaya çıkan Hüseyin Kurt.

Hüseyin Kurt’un beklenmedik çıkışı AKP’nin tek listeli kongre anlayışını boşa düşürünce olanlar oldu. AKP İl Başkanı Ceyhan’ın “Adayımız İrfan Ayar’dır” sözlerine rağmen Hüseyin Kurt ve ekibi kongre hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bunun yanı sıra Kurt ve ekibinin Gebze’nin 4 mahalle başkanını da yanına çekmesi parti kulislerine bomba gibi düştü. Bu mahallelerin ve başkanlarının Osman Yılmaz mahalle başkanı Onur Aydın, Hacı Halil mahalle başkanı Nuri Uzun, Adem Yavuz mahalle başkanı Engin Kasapoğlu, Barış mahalle başkanı Mehmet Ceylan olduğu öğrenildi.

Gebze’nin 4 önemli mahalle başkanını yanına çeken Hüseyin Kurt, böylelikle Şemsettin Ceyhan’ın otoritesini sarstı. Öyle ki bu 4 mahalle başkanının, teşkilat turlarına başlayan İrfan Ayar’ın ziyaret ve görüşme taleplerini Ceyhan’ın telkin ve talimatlarına rağmen geri çevirdiği ifade ediliyor.

Gebze AKP kulislerinde “mahşerin 4 atlısı” diye nam salan bu mahalle başkanlarının isyankar tavırları İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın otoritesini parti çevrelerinde ciddi şekilde sorgulanır hale gelmesine neden oldu. Ceyhan’ın bu 4 mahalle başkanına söz geçirip geçiremeyeceği, daha da önemlisi “İrfan Ayar adayımızdır” sözünden sonra kongreyi tek listeli yapıp yapamayacağı merak ediliyor.

İl başkan yardımcılığından istifa eden ancak il yöneticiliği süren Hüseyin Kurt, il başkanı Şemsettin Ceyhan'a rağmen ikinci listeyi çıkarmakta kararlı.

AKP Genel Merkezi'nin tek aday olarak belirlediği İrfan Ayar'ın çift liste çıkması halinde kongreyi kaybetme ihtimali var.

24 Kas 2017 - 13:05 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler