Cengiz Sarıbay: “Liste yüzünden istifa eden gitsin!”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve milletvekili Haydar Akar parti binasında milletvekili aday listesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 13 kişilik listenin beğenilmediği için toplu istifa olacağı dedikodularına da yanıt veren Sarıbay, “Toplu istifa yapacak olan olursa onlar zaten bu partili olamaz. Onlar zaten gitsin.” dedi.

24 Haziran yapılacak seçimler öncesinde siyasi partiler 13 kişilik milletvekili aday listesini açıkladı. CHP önceki gün listesinin açıklamış ve açıklanan liste parti tabanında ciddi tartışmalara yol açmıştı. Konu ile ilgili olarak CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve mevcut milletvekili aynı zamanda da 2’nci sıra milletvekili adayı Haydar Akar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akar liste tartışmalarıyla ilgili olarak, “Liste birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Başka bir liste hazırlansa yine beğenilmeyecekti. Bunu artık bırakıp yolumuza devam etmeliyiz. Parti tabanında yapılan tartışmalara son verilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

BAŞARILI OLACAĞIZ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Partimizin ivmesinin yükseldiğini görmekteyiz. Kamuoyu yoklamalarında cumhur ittifakının yerinde saydığı, millet ittifakının yükseldiği görülmektedir. 45 yıllık siyasetteki tecrübem bu son zamanlarda gördüklerimle örtüştüğü zaman başarılı olacağını öngörüyorum. Ben bu seçimde sandıkta görev almak istiyorum diyen vatandaşlar geliyor. Bu vatandaşlar partilimiz değil. Vatandaşın demokrasiye güvenini gösteren bir husus”

HALK BUNLARDAN BIKTI

Sandıklarda görev alacak arkadaşlarımızın yetenekleri dışında sandık güvenliğiyle ilgili bilgilendirmeleri devam etmekte. 3800 sandıkta 11 bin kişiyi eğitmeye çalışmaktayız. Her gün 3 yada 4 tane görevlimiz eğitim vermekte. Seçimle ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. 15 aracımız giydirilmiş durumda. İlçelerimize ve örgütlerimize yollayacağız. Adaylarımızın giydireceği araçlar da olacak. İnce’nin araçlarında parti logosu olmasını istemedik çünkü İnce herkesin adayı. Halk artık bunlardan bıktı. Bunların gittiğini göreceğiz.

BÜTÜN SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Pazar günü saat 13.00’te bir otelde millet ittifakının il başkanları bir araya gelerek seçim güvenliği ve seçim stratejisiyle ilgili istişarelerde bulunduk. 4 partinin birlikte hareket etmesi ve seçim güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili karar aldık. Bütün sandıklara sahip çıkacağız.

KIRGINLIKLAR OLABİLİR

Milletvekili adaylarımız belirlendi. Ufak tefek kırgınlıklar olabiliyor. Bunlar gayet normal ama abartılacak bir şey yok. 13 kişinin içinden sadece Tamer Solakoğlu, YSK’ya giderek onuncu sıradan aday olmak istemediğin belirtmiş. Bunun için yeni bir aday belirlenecek. İlçelerimizden gelen destekleri göz önüne alarak belirledik listeyi. Ben bu listeyle netice alacağımızı düşünüyorum. Adaylarımızın hepsi birinci sıra adayıymış gibi çalışacak.

TARTIŞMALARA SON VERİLMESİ GEREKİR

Cengiz Sarıbay’ın ardından konuşan Haydar Akar, “Seçim güvenliğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunu Millet İttifakı içerisindeki partilerle beraber yapıyoruz. Vatandaşlarımız oy kullanmaya gitsin. Liste birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Başka bir liste hazırlansa yine beğenilmeyecekti. Bunu artık bırakıp yolumuza devam etmeliyiz. Parti tabanında yapılan tartışmalara son verilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

22 May 2018 - 18:41 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Ahmet Yasin - Aday belirlememişsiniz ki bir önceki milletvekili listesini kopyala yapıştır yapmışsınız ilk üç sırayı, birde sayın akar milletvekili olarak dördüncü döneme gireceksiniz hala yetmedi mi çekilinde partiden başka insanlarında önü açılsın artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 18:41
02

KADIKÖY GRUBU.... - HAYDAR AKAR DAHA KONUSABİLİYORSA YAZIK..ÇIKMIŞ BİRDE İSTENİYORMUŞ GİBİ AKIL VERİP KAMUOYU OLUSTURUYOR..SENİN OLMADIĞIN HER LİSTE BU KOCAELİDE 6 VEKİL ÇIKARIR...AMA SEN VARSAN SAYIN AKAR,BU LİSTE SENİN YUZUNDEN 4.Ü BİLE ZOR CIKARIR..İSTİFA ET GİT VEKİLLİKTEN 6 YAPALIM BU KOCAELİDE...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 18:41
01

Patili - İstifa edipte meydanı sizemi bırakalım . İstifa etmek bence yanlış ama CUMHUR seçiminde Muharrem İNCE ye destek verecek olup . Milletvekili seçiminde CHP ye oy vermeyerek nasıl olduğunu siz görün Haydar AKAR la birlikte . Muharrem İNCE nin oyu CHP Milletvekili oyundan fazla çıkacak .İSTİFA YOK MEYDANI size bırakmayacaz. Mehmet KÜÇÜKKAYA listeye ilk 5 e girmeliydi öz İZMİT çocuğu Mehmet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 18:41


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler