Büyükşehir’in kadro imkanı yok mu?

SP İl Başkanı Nurettin Çelik’in gündeminde kadroya alınmayan taşeron işçiler vardı. Çelik, “Büyükşehir’in işçilere kadro verecek imkanı yok mu?” diye sordu

SP İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık açıklamasında kadroya alınmayan taşeron işçileri konuştu. Büyükşehir’e yüklenen Çelik, “Acaba Büyükşehir Belediyesinin bu işçilere kadro verebilecek imkanı mı yok” diye sordu.

600 İŞÇİ NEDEN ALINMADI?

Nurettin Çelik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri kadroya alacağını açıkladıktan sonra, işçiler büyük bir sevinç yaşamış ve kendilerine verilen sözün tutulmasını beklemişti. Ne var ki kadro listesi kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra 600 kadar taşeron işçinin dışarıda bırakıldığı ve kadroya alınmadığı ortaya çıktı. Kadroya alınmayan bu işçiler de haklı olarak Ak Parti il binası önünde eylem yaptılar ve taleplerini dile getirdiler. Peki bu 600 işçi neden kadroya alınmadı?

BAŞKAN YÜRÜYÜŞLERDEN KISSIN

Acaba Büyükşehir Belediyesinin bu işçilere kadro verebilecek imkanı mı yok? Anlaşılan o ki reklamlara, yürüyüşlere, konserlere milyonları harcayarak israfta sınır tanımayan belediye, işçilere kadro vermeyerek ilave masraftan kaçınıyor. Taşeron 600 işçiyi kadroya alacak kaynağı bulamayan sayın Başkan’a bir tavsiyede bulunmak istiyorum; eğer azmedip yürüyüşlerinden ve yürüttüklerinden keserse aradığı kaynağı bulacak ve işçileri mağdur etmemiş olacaktır.

HAKLARINI ARASINLAR

Bu kardeşlerimiz haklarını aramaya devam etsinler. Neticeye ulaşana kadar da vazgeçmesinler. Hatta Pazar günü sayın Başbakan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan mitingde de bu hak arayışlarına devam etsinler. İnşallah istediklerini elde edeceklerdir.”

HALDIZLAR’A YARIYOR

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Real AVM alanında gerçekleştirmek istediği imar değişikliği planı yandaş şirkete büyük bir rant sağlıyor” diyen Çelik, “Bu değişiklikle 30 dönümlük toplam 5 arazide kat ve emsal artışı yapılacak. Bu değişiklik arazinin sahibi olan Ak Partili Haldız ailesine yarıyor. Halbuki kimse hak etmediği böylesi bir kazancı elde etmemeli. Eğer gizli görüşmelerle aniden bu değişikliği geçirecek olurlarsa, 2019 seçimlerinden sonra gelir ve projelerini tıraşlarız” dedi.

ÖZELLEŞTİRMENİN SEBEBİ RANT

Konuşmalarının devamında Çelik, “Hükümetin yanlış politikaları neticesinde tarım bitirilme noktasına geldi. Tarımla geçinen ilçeler boşaltıldı. İnsanları topraksızlaştırdılar. Şimdi de çıkmışlar, “Şeker fabrikalarını satışa çıkaracağız” diyorlar. Bu fabrikaları da satışa çıkararak Anadolu’yu boşaltmak istiyorlar. Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş’ün yaptığı fabrikaları teker teker satışa çıkarıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirerek pancar üreticiliğini de bitirecekler. Peki bu fabrikaları neden satışa çıkarıyorlar? Daha fazla pancar üretilsin, daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine katkısı olsun diye mi? Hayır. Bu fabrikaların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var; rant” diye konuştu.

UYKU TAKLİDİ YAPMAYA DEVAM MI?

Sözlerini sürdüren Çelik, “Onlarca yanlışa rağmen hala daha Ak Partiye destek veren kardeşlerim, hala uyku taklidi yapmaya devam mı edeceksiniz? Bir Kızıldereli değişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum, Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde beyaz Ak Partili adam, beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak. Cumhur İttifakı ile ilgili olarak Çelik, “İttifakla alakalı basına düşen konuyu hepimiz takip ettik. Türkiye’nin gerçek manada temsil edilmesi isteniyorsa barajlar kaldırılmalı. Büyükten onay aldıktan sonra meclise girme diye bir şey olmaz. BBP Genel Başkanı da bunu biliyor. Zamanı geldiğinde kendi içimizde değerlendiririz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

22 Şub 2018 - 12:32 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Cemil - Büyükşehir de kadro yok çünkü norm kadro fazlası diyerek yüzlerce kadrolu arkadaş ları diğer kamu kurumları na gönderdiler oyüzden kanun buna müsade etmiyor oyüzden sayın Başkanımızın hiç günahı yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 12:32
01

bülent yıldız - halkın önünde birbirinize saydırırsınız yan yana gelince her şeyi unutursunuz,milleti saf olarak görmeyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 12:32


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler