Büyükakın tamam, sıra Özak’ta mı?

Tahir Büyükakın’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasında etkili olduğu düşünülen Fikri Işık ve İbrahim Karaosmanoğlu’nun, İzmit’te de sözünün geçip geçmeyeceği, Zekeriya Özak’ı aday yaptırıp yaptıramayacakları merak ediliyor

Büyükşehir’de istedikleri olan Fikri Işık ve İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit’te de etkili olacak mı? AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli adaylarını bu iki isme soracaksa İzmit Belediyesi adaylığı için Zekeriya Özak ön plana çıkıyor.

Özak, İzmit Belediyesinde yıllarca imar komisyonu başkanlığı yaptı ve yıllardır da Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürütüyor. İmar Komisyonu başkanlığı MİA projesinde sağlanmak istenen rant nedeniyle sona eren Özak, Doğan’a adeta bayrak açmıştı. AKP’li Haldız ailesinin Real AVM arazisini MİA’ya dahil edip bu arazinin değerini 2,5 kat artıracak düzenlemeyi sivil toplum kuruluşlarını gezerek kamuoyuna kabullendirmeye çabalayan ancak tepkiler nedeniyle başarılı olamayan Özak, bu ranta karşı çıkan Başkan Nevzat Doğan ile ters düşmüştü. Ranta karşı çıkan diğer bir isim ise AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’dı.

Diğer yandan Özak, sonradan FETÖ’cü oldukları netleşen Dumankayalara sağlanmak istenen imar rantında da ön plandaydı.

AKP Kocaeli’nin yeni patronu olarak kamuoyuna lanse edilen AKP Kocaeli Milletvekili Emine Macit Zeybek ve MİA’daki ranta karşı çıkan AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın, Nevzat Doğan’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasında etkili olamaması, patronun hala eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık olduğunu ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevinde bulunduktan sonra Bilecik’e vali olarak atanan ve sonrasında Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın adaylığında etkili olan Fikri Işık ve Karaosmanoğlu’nun sosyal demokrat yapısı ağırlıkta olan ve adaya oy veren İzmit’te Zekeriya Özak üzerinde diretmesi söz konusu gibi görülüyor. Erdoğan, MİA ve Dumankaya olayında kamuoyunda tepki çeken Özak’ı, bu iki ismin bastırmasıyla aday gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.

27 Kas 2018 - 10:25 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Ersoy Kandemir - Milletimizin ekonomik olarak sıkıntı çektiği şu günlerde bahsi geçenlere MAL VARLIKLARINI AÇIKLAMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM başta Fikri Işık olmak üzere hepsine durula bildiririm fikrimi!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25
06

ŞAKİR41 - Ne demiştik seni seviyoruz İZMİT...
Geliyoruz az kaldı...... :) :) :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25
05

Sema - Oyumu vermekten vazgectim. Adaylar bana gore hic degismemis. Ayni tas ayni hamam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25
04

izmitli manav - ak parti artık bitmek üzere izmitte tek kurtuluşu yerli birini aday göstermesi onuda yapmazlarsa sonuçlarına katlanırlar 30 oyum var şuana kadar hep ak partiye gitti ama bu saatten sonra yerli aday cıkmassa bi tanesi bile ak partiye gitmez .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25
02

Özizmitli 41 - Gururu kaprisi çekilmeyen zekeriya özak izmite takışmaz izmit artık kendi evlatları tarafından yönetilmeli uyanın manav muacir vatandaşlar gümüşanelilerden sonra izmit bld.yesine siirtliler dolacak taşköprü kandıra beş divan isimle arızlı ağaköyü kurfallı akpınar hatipköyü manavları uyanın artık özünüze dönün özellikle izmitte ikamet eden kandıralı ve taşköprülü manavlar koyun misali kendinizi siirtlilere güttürmeyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25
01

Latif Aka - Büyükşehirde Hüseyin Ayaz İzmit’te Ali Korkmaz olsaydı oy verirdim Akp’ye ama dışardan fiş sipariş dayatma ile getirilen adaylara asla oy yok.Ben yaptım oldu mantığıyla bir yere varamaz Tayyip Bey ve Akp Genel Merkezi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Kasım 10:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler