Büyükakın Ömer Polat’a “gitme” mi dedi!

Yerel bir gazetenin köşe yazarına konuşan Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkan danışmanı Ömer Polat, yeni başkan Tahir Büyükakın’ın kendisiyle çalışmak istediğini iddia etti. Bilindiği üzere Büyükakın göreve gelir gelmez Ömer Polat emekli olmuş ve belediyeden ayrılmıştı.

Büyükakın  Ömer Polat’a  “gitme” mi dedi!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de yayın yapan bir gazetenin köşe yazarı ve yöneticisi olan Sadun Çetin geçtiğimiz günlerde önemli bir konuyu dile getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkan danışmanı Ömer Polat ile görüşmesini yazan Çetin, Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmalara sebep oldu. Tahir Büyükakın’ın, Ömer Polat'ın gitmesini istemediği yönünde bir algı yaratan yazıda şu ifadeler yer aldı; “Ömer bizim mesleğin içinden biri olup, masanın iki tarafında oturdu. Hem gazetecilik yapmış hem de masanın öbür tarafına geçerek kamuda mesleğini yürütmüş. Geçen gün telefonda konuşurken emekli oldun mu, görevinden ayrıldın mı, ne yapıp ne ediyorsun diye sordum. Aldığım yanıtları özetliyorum...

Bir: Çeşitli iddiaların aksine Ömer ilk kez emekli olmuş. KOTO’da rahmetli Başkan Nihat Gürer’e danışmanlık yaptığı yıllardan boşlukları çıkmış, o nedenle emekliliği yeni gelmiş.

İki: İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine Tahir Büyükakın Büyükşehir adayı gösterilince ‘Efendim ben bu dönem emekli olacağım. Ancak seçim süresi boyunca partimin SKM’sinde size hizmet vermeye devam edeceğim’ demiş.

Üç: Büyükakın seçilip makama oturunca gidip ‘Başkanım, size daha önce bahsettiğim kararımı hayata geçirip emekli oluyorum’ diyerek kararını bildirmiş.

Başkan Büyükakın da ‘Böyle bir karar vermenize gerek yoktu. Demek ki kararınızda ısrar ediyorsunuz onun için buna saygı gösterip, sizi anlayışla karşılıyorum’ diyerek yanıt vermiş.”

Ömer Polat kuyruğu dik tutmaya, kendini bir yerlere pazarlamaya mı çalışıyor yoksa anlattıkları gerçek mi, Tahir Büyükakın Ömer Polat’a “gitme kal” dedi mi merak konusu.

20 Nis 2019 - 10:32 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Devletini seven - Hakketten çok değerli başkanım seni nasıl bıraktı ya anlamadım.kocaeliyi anlatacak kocaeliden bahsedecek dergi olmayınca kocaelide ne olmuş ne bitmiş vatandaş nasıl bilecek....tüyü bitmemiş yetimin hakkanı nasıl korumuş dergi neya bu millet aptalmı gazeteler diye bir şey varya ...Allahın selamı bereketi üzerine olsun başkanım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 10:32


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler