Bozdağ bedelli askerlikle ilgili tarih verdi!

Bedelli askerlikle ilgili olarak Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Bozdağ, 'Bedelli askerlikle ilgili konu Ekim'den sonraki süreçte ele alınır.' dedi

Bozdağ’ın açıklamalarından satırbaşları:

Partili olmak görevini bağımsız ve tarafsız yapmaya engel değildir. Sayın İnce de seçilse partili bir cumhurbaşkanı olacaktı. Elbette Cumhurbaşkanı görevini tarafsız yaptı bundan sonra da tarafsız olacaktır. Anayasa’daki yeminde de görevdeki tarafsızlığından bahsediyor. Siyasi tartışmalardaki tarafsızlığından bahsetmiyor. Yüzde 50+1’le seçilen bir cumhurbaşkanı milleti dışlayabilir mi? Herkes başka seçmen kitlelerinden oy alacak bir dil oluşturması lazım. AK Parti her seçimde oyunu bundan arttırıyor.

Diktatörlük tek adamlık lafları iftiradır. Yeni sistem tek adamlığa izin vermiyor.

İNCE’NİN TRT EKİBİNİ BASIN TOPLANTISINDAN ÇIKARMASI

Yaptığı ilk iş TRT temsilcilerini ilk basın toplantısından kovmak oldu. Çok yanlış yaptı. Siz böyle yaptınız ama bak ben böyle yapıyorum diyerek onlara bu hareketi yapsa daha doğru yapmış olacaktı. Bu demokrat bir tutum mu? Değil… AA’ya karşı yaptığı tutum da böyle… Sayın İnce demokrat bir tutum takınmadı.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Takvimini tam söyleme imkanı yok ama genel işleyişle alakalı bir yorum yapabilirim. Cumhurbaşkanı ve vekillerimizin yemin ederek göreve başlaması lazım, parlamento 1 Ekim’e kadar ara verecek ve sonuçta bedelli konusunda Ekim’den sonra gündeme gelecektir. Bedelli KHK ile alınacak bir karara değil, Meclis açıldıktan sonra bu konuda gereği yapılacaktır bu bizim de milletimize taahhüdümüzdür bu konu bu yıl içinde hallolacaktır

OHAL KALKACAK MI?

Bunun taahhüdünü genel seçimden önce verdik süresi dolduğunda kendiliğinden kalkar. 19 Temmuz’da bunun şu andaki tarihi. Bu konu henüz şu anda konuşulmuş değil ancak konuşulacaktır. Zamanı bitecek ona göre karar alacağız. İrade çok açık; bu da OHAL’in kaldırılması ancak zaman konusunda herhangi bir karar alınmış değil…

GENEL AF AÇIKLAMASI

Af şu anda gündemimiz de yok.

CUMHURBAŞKANI NE ZAMAN YEMİN EDECEK?

Öncelikle YSK kesin sonuçlarını açıklayacak. Ondan sonra da 3 gün sonra TBMM saat 14:00’da toplanıp orada yemin edecek Cumhurbaşkanı da o tarihte yemin edecek o tarihten sonra süreç fiilen başlayacak.

YENİ KABİNEDE KİMLER YER ALACAK?

Bu konu tamamıyla cumhurbaşkanımızın kararı ile belli olacak, bunu ben de bilmiyorum önümüzdeki günlerde bunu hep birlikte göreceğiz.

25 Haz 2018 - 16:26 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler