Belediye Akmeşelilerin mağduriyetine neden göz yumuyor?

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan aylardır kapalı olan Akmeşe Postanesi'nin durumunu Bakan Soylu'ya sordu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit Akmeşe’de aylardır kapalı olan postaneyi TBMM gündemine getirmiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi vermişti. Türkkan bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi. Türkkan önergesinde “Kocaeli İzmit’e bağlı Akmeşe merkezde yer alan postanenin işlem hacmi yeterli olmadığı gerekçesiyle kapatıldığı iddia edilmiş, daha sonra bir acente tarafından devralınan postanedeki işlemler yaklaşık 2 yıl bu şekilde sürdürülmüştür.” dedi.

BELEDİYE TEMİNAT PARASINI NEDEN HALA ÖDEMEDİ?

Türkkan; ayrıca “Acente, açık olduğu süre boyunca İzmit Belediyesi’ne aylık 300 TL kira ödemiş, ancak her zaman yapılan masraflar işlem hacmini geçtiği gerekçesiyle daha fazla devam edememiştir. Acente açık olduğu süre zarfında Belediye’yi uyararak postanenin kapanmaması gerektiğini, insanların buradan yaptığı işlemlerin sürmesi için mücadele verdiğini belirtmiştir. Postaneyi devralan Acente’nin verdiği teminat parasının da Belediye tarafından hala ödenmediği acente sahibi tarafından iddia edilmektedir. Vatandaşların mağdur edilmesinin yanında Acente de mağdur edilmiştir.” diye yazdı.

İZMİT BELEDİYESİ NEDEN UYARILARI DİKKATE ALMAYARAK AKMEŞELİLERİ MAĞDUR ETTİ?

İşte İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soruları:

1-Kocaeli İzmit’e bağlı Akmeşe merkezde kapalı olan postaneyi devralan Acente’nin İzmit Belediyesi’ne ödediği kira neye göre belirlenmiştir?

2-Postaneyi devralan Acente’nin verdiği teminat parası ne kadardır, bu paranın postane kapanmasına rağmen Belediye tarafından hala ödenmediği doğru mudur?

3-Teminat parası neden hala ödenmemiştir, bu para acente sahibine ne zaman ödenecektir?

4-Acente’nin sürekli olarak uyarmasına rağmen Belediye neden bu uyarıları dikkate almamış ve Akmeşelilerin mağduriyetine adeta göz yummuştur?

5-Acente’nin ve Akmeşelilerin mağduriyetinin giderilmesi konusunda Belediye tarafından herhangi bir işlem yapılacak mıdır, yapılacak ise bunlar nelerdir?

6-Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bir düzenleme yapılmayacak ise Acente’nin ve Akmeşelilerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceği konusunda Bakanlık olarak düşünceleriniz nelerdir?

14 Ara 2018 - 16:43 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler