BBP kime destek vereceğini açıkladı..!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici “Cumhur ittifakının adayı kimse bizim adayımız da odur” ifadeleriyle kimi destekleyeceklerini açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır" dedi. Destici, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi. Ulu Camii'de cuma namazı kılan Destici, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin Türkiye ve İslam coğrafyası için hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin 16 Nisan 2017'den itibaren yeni bir sistemle yönetildiğini belirten Destici, "Tam olarak seçimler yapılıp da sisteme geçilmediği için birtakım noktalarda da Türkiye eski sistemle yönetilmeye devam ediyordu. Yani Türkiye iki sistemli bir yönetim tarzıyla yönetiliyordu. Bunu bir an önce ortadan kaldırmak için bu seçim gerekliydi." diye konuştu.

''HAZIRIZ''

Destici, parti olarak 25 yıllık siyasi tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak, "Bu seçimlere de tüm teşkilatlarımızla, tüm kurumlarımızla hazırız." ifadelerini kullandı.

''CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI KİMSE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NİN ADAYI O''

16 Nisan 2017'de yapılan referandumda "evet" dediklerini anımsatan Destici, şunları kaydetti: "O zaman da tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu geçtikten sonra ittifak yasası ile partilerin seçimlere ittifakla girebilecekleri gündeme geldi. Bu konuda da AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir mutabakat sağlandı. Büyük Birlik Partisi olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla, biz de bu ittifakı desteklediğimizi ve ittifakın içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Bu seçim bir yönüyle de yeni sisteme 'evet' diyenlerle, uygulanmasını isteyenlerle, eskiye dönmek isteyenler arasında geçeceğe benziyor. Dolayısıyla özellikle ana muhalefet partisinin başını çektiği grubun ifadeleri... 'Seçimi kazanırsak eski sisteme döndüreceğiz' diyorlar. Biz de eski sisteme dönmeyip yeni sistemle Türkiye'nin yönetilmesi konusunda 'evet' diyerek güçlü bir irade ortaya koyduk. Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Haliyle cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır."

21 Nis 2018 - 09:55 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - Senin her tarafın BBP olda ne yazar ne kadar oyun var rahmetli Muhsin bey öldü parti hepten bitti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 09:55
01

PAŞALI - Rahmetlinin kemiklerini sızlatmak için herşeyi yapıyosun Allah tan korkun adam olun koltuk için adamlığınızı satmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 09:55


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler