Başkandan seçim yasağına tepki: Çifte standart

İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne uygulanan seçim yasağının ardından tepki açıklamaları gelmeye devam ediyor

Başkandan seçim yasağına tepki: Çifte standart
Başkandan seçim yasağına tepki: Çifte standart
Haber albümü için resme tıklayın

İYİ Parti Gebze ilçe teşkilatının üye standı açmak için Gebze Kaymakamlığına yaptığı başvuru kabul edilmedi. Aynı durum seçim çalışması yapmak isteyen Saadet Partisi’nin de başına geldi. Olaya tepkiler devam ederken İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı da duruma tepkisini dile getirdi. İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, “Çifte standart” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Gebze ilçe teşkilatı üye kaydı için Kent Meydanı’nda stant açmak için geçtiğimiz gün Kaymakamlığa bilgi yazısı gönderdi. Kaymakamlık tarafından partiye gönderilen yazıda, söz konusu standın açılmasının ‘genel güvenlik ve asayiş temini’ gerekçesi ile uygun olmadığı ve bundan dolayı izin verilmediği belirtilerek, parti binasında bu çalışmanın yapılması gerektiği ifade edildi.

ÇİFTE STANDART!

İYİ Parti İlçe Başkanı Nusret Acur ise yapılanan çifte standart olduğunu belirterek, “Siyaset yapmak için kurulmuş bir partiyiz ve öteki partilerle eşit koşullardan yararlanmak istiyoruz. Partimizin bu şekilde çalışmalarının engellendiğini düşünüyoruz. Ayrıca bize yasak denilirken AK Parti Gebze ilçe teşkilatının Kent Meydanında ki standına nasıl ve neye göre izin verildi? Eğer güvenlik gerekçe ise bu güvenlik gerekçesi AK Parti için geçerli değil mi?”diye sordu.

AKP’YE SERBEST

Öte yandan alınan bilgiye göre İYİ Parti dışında Saadet Partisi’nin aynı şekilde stant açmasına izin verilmediği ifade edildi.

21 Nis 2018 - 15:38 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler