‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın’ Tarhan: Mehmet Akif, sanırım bu günleri işaret etmiş!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin programlarında İstiklal Marşı’nın bestesinin değiştirilmesine çok sert tepki gösterdi. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın dizelerinde “Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın” ifadelerini hatırlatan Tarhan, “Sanırım bu günleri işaret etmiş” dedi

CHPKocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada son günlerde tartışmaya açılan ve son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organizasyonlarında ilahi şeklinde ve mehter takımı eşliğinde söylenen İstiklal Marşı için herkesi sağduyulu davranmaya davet etti. Tarhan, “İstiklal Marşı milli bir ruh ile yazılmış ve bestelenmiştir. Her fırsatta yerli ve milli olduklarını söyleyenlerden bu saygısız durum için açıklama bekliyoruz” dedi.

MİLLİ MARŞIMIZ 88 YILDIR TEFLE DEĞİL, AŞKLA SÖYLENİYOR

Tahsin Tarhan, şunları kaydetti: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği bir organizasyonda İstiklal Marşımız saz ve tef eşliğinde söyleniyor. Hiç kimse saygı duruşunda bulunmuyor. İstiklal Marşımız şarkı ya da türkü değildir. 88 yıldır milli duygular ile saz ve tef eşliğinde değil aşkla söylenmektedir.

MİLLİ MARŞIMIZ, MİLLİ DEĞERİMİZ DEĞİL Mİ?

Her fırsatta yerli ve milli olduğundan bahsedenler Milli Marşımızın değiştirilmeye çalışılmasına ne için sessiz kalıyorlar? Milli marşımız, milli değerimiz değil midir? Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin etkinliğinde gerçekleşen olayda Milli Marşımız sırasında kimse saygı duruşunda bulunmuyor. Milli marşımız tef eşliğinde söyleniyor. Bu milletimizin değerlerine yapılan açık bir hakarettir. Buradan özellikle AKP’nin Kocaeli milletvekillerine sormak istiyorum: Bu şekilde mi yerli ve milli olacaksınız?

ARKADAŞ YURDUMA ALÇAKLARI UĞRATMA SAKIN

Mehmet Akif Ersoy, ‘Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın’ cümlelerini yazarken sanıyorum bu günleri işaret etmiş. Milli bilincimize, milli birliğimize, barışa ve adalete her koldan bu kadar çok saldırı varken, İstiklal Marşımızı tartışmaya açanları kınıyorum. Milletimiz için çok önemli olan konularda beyanda bulunmadan önce herkesi ayrıştırıcı değil birleştirici dil kullanmaya davet ediyorum” dedi.

22 Mar 2018 - 11:10 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemitoğulları - Memlekette alçak çok,alayına küfrederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mart 11:10


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler