Akşener’den bütün partilere çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki ilk grup toplantısında konuşuyor. Akşener, MHP’nin sunduğu af teklifinden FETÖ üyelerinin yararlanmaması gerektiğini söyledi. Akşener, McKinsey’den danışmanlık hizmeti alınmasını ise 'ikinci kozmik oda vakası' olarak nitelendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki ilk grup toplantısında konuştu.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

Gazi Meclisimizde başarılarla dolu bir yasama yılı geçireceğimize inanıyorum. Kayı’dan İYİ’ye artık milletin Meclisindeyiz. Burada cesurların sesini asla kısamayacaklar. Yetkileri gasp edilmiş olsa da bu Meclis hala gazi Meclis’tir. Milletimizin emin olmasını isterim ki, İYİ Parti Meclis’in müsamere sahnesine dönüşmesine izin vermeyecek. İYİ Parti Meclis’in sadece ekim aylarında karşılama mangası gibi çalıştırılmasına asla rıza göstermeyecek. Grubumuz Meclis’in en çalışkan grubu olacak. İYİ Parti Grubu aynı zamanda turnusol kağıdı olacak.

Seçimden sonra FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdik; AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunlar artık birbirine mecburdur. Köle-sahip ilişkisidir. Türkiye’yi uçuruma sürükleyen bu ikili af tasarıyla gündemi meşgul ediyor. Uyuşturucu kaçakçılarını, hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim diyorlar. Mafya bozuntularını, milliyetçi geçinen parti Türklüğe hakareti de af kapsamına almış. Tekeden süt çıkmaz diye anlatıyordu ya, bilinsin ki saray yancısından da milliyetçi olmaz.Bu af hikayesini getirir de FETÖ’nün kodamanlarının salıverilmesine bağlarsanız dünyayı dar ederiz. Biz bu oyunu bozmaya geldik.

Beka beka diye oy toplayan bu ikili, ülkemizin bekası için en büyük tehlikedir. Sorumsuzlukları, savurganlıkları ve işbilmezlikleriyle Türk ekonomisinin hali ortada. Bunu biliyorlardı ki baskın seçime gittiler. Ne hırsmış arkadaş. Ülke, millet darda bunlar iktidar hırsında. Ekonomik savaş açtılar diyorlar. Hepsinin dilinde aynı söz vardı; kriz yok, ABD saldırıyor. Bu millet tarihinde kimseye bu kadar kredi açmadı, oturun kıymetini bilin. Tayyip Erdoğan dedi ki, ekonomimizdeki tablonun ABD ile ilgisi yok. Çok açık ve net söylüyorum bu ikinci bir kozmik dava vakasıdır. Bu kapitülasyonların hortlatılmasıdır. Bu anlaşmayı imzalayanları affetmeyeceğiz.

‘NEDEN AMERİKALARDAN ADAM ÇAĞIRDIN?’

Türkiye'nin ekonomisini Amerika'ya emanet edenleri affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde bunları yargılayacağız. Sayıştay denetleyemeyecek ama Amerikalı McKinsey denetleyecek. Sayın Erdoğan neden böyle bir anlaşmaya gerek duydun? Neden Amerikalardan adam çağırdın? 34 Türk bir araya geldiğinde devlet kuruyor. Bir ofisi yönetecek bir tane Türk evladı bulamadın mı?Hazırladıkları yeni ekonomik programda vatandaş yok, işsizlikle mücadele yok. Yapısal dönüşüm yok, şeffaflık, hesap verme yok. Fakat Türkiye'nin ekonomi kurumlarının ABD'ye emanet edilmesine izin veriliyor. Saray ve damadının ekonomiyi yönetemediğinin kanıtı bir programdır.Yüzleri kızarmadan yerli ve milli olanlar da bunlar. Karşı karşıya olduğumuz gerçek ekonomik çöküştür. Hükümet bankaları büyük bir risk altına sokuyor. Yandaşlar zarar etmesin diye sistem çökertiliyor. Son verilere göre ekonomi güven endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre 30 puandan fazla geriledi.

Bu anlaşmayı imzalayanları, uygulayanları affetmeyeceğiz. Günü geldiğinde kesinlikle yargılayacağız. Damat Berat’ın açıkladığı program IMF’siz IMF programıdır. Adını telafuz etmiyor ama işi Amerikan firmasına devrederek bunu yapıyor.

‘ERDOĞAN SÜREKLİ WİN-WİN DİYOR’

Kriz gittikçe derinleşiyor. Saray ve damatsa faturayı millete kesmeye hazırlanıyor. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi hızla su alıyor. Meclis’teki tüm partilere çağrımızdır, krizin sorumlusu biz değiliz ama gelin sorunu birlikte çözelim. Sayın Erdoğan sürekli win-win (kazan-kazan) diyor. Hep o ve yandaşları kazanıyor, kaybeden hep millet.

‘O UÇAĞI ALDIĞIN GİBİ İADE ET’

Atatürk zamanında 1934 yılında binlerce yıllık devlet geleneğine sahip İran'a uçak hediye eden bir Türkiye vardı. Şimdi Osmanlı toraklarından olan Katar'dan uçak hediye alır hale geldik. Sen şatafata neden bu kadar düştün, çocuğuna pantolon alamayınca canına kıyan İsmailler le ilgilen, kaçırılıp tacize uğrayan çocuklarımızla ilgilen. İş bulamadığın gençlerle ilgilen, hediye veya değil o uçağı aldığın gibi iade et

‘DÜRÜST OL, İŞİ EHLİNE VER VE UNUTMA SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR’

Sayın Erdoğan bak sana Hz. Ömer'i hatırlatayım. O ücretini beytülmalden değil kendi cebinden birini tutarak ‘Bana her gün ölümü hatırlat' demişti. Ben sana buradan hatırlatıyorum Sayın Erdoğan ölüm var ölüm. Hepimiz için ölüm var bir mizan var. Dürüst ol, işi ehline ver ve unutma senden büyük Allah var.Aşure ayındayız, her bir tanesi ithal artık aşuremizin bile. Siz yerli ve milli değilsiniz. Siz GDO'sunuz, siz şarbonsunuz, siz bu milletin ağzının tadını bozansınız. Selam olsun Hz. Hüseyin'e. Bir de yezitler var bunların saraylarda ağırladığı ‘Keşke Yunan kazansaydı' diyenler.

‘BİR CUMHURBAŞKANI DÜNYADA İLK DEFA KENDİ KENDİNİ VARLIK FONU'NUN BAŞKANI ATIYOR’

Gemiye ‘gemicik' diyorsunuz takaya dönüyor, Saray'a ‘Külliye' diyorsunuz israf yok oluyor. Zamma ‘güncelleme' diyorsunuz kimse zarar görmüyor. Bunların memleket diye bir meseleleri yok. Tek dertleri kendilerini yerel seçimlere atabilmek. Bir Cumhurbaşkanı dünyada ilk defa kendi kendini Varlık Fonu'nun başkanı atıyor.

Kaynak: Sözcü

02 Eki 2018 - 10:38 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

yaman - herkes saraydaki o görüntüyü soruyor.uzun süre ayakta durupta arada kollarını ellerini birleştirmemek mümkün mü?sağolsun medyamızda hemen bunu yayınladı :(

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ekim 10:38


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler