Akşener’den Bahçeli’ye sert tepki

Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik 'İpsiz sapsız' sözünü terbiyesizlik olarak niteledi. Akşener, ''Bahçeli ve ekibi Türkiye'nin geleceğini Erdoğan sağlayacak tezini AK Parti'den daha fazla savunuyorlar'' dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Best FM'den Ufuk Karcı'nın konuğu oldu. İç ve dış politika hakkında konuşan Akşener, Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili de AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Akşener şöyle konuştu: "Bugün ülkeyi yöneten arkadaşlar ,monşerler diye bir tanım yapıp, monşerleri attı. Bilgisiz bir grubu başa getirdi. Biz Ortadoğu'nun kanun yapıcısı haline geldik.

Osmanlıcıyız diye geçiniyorlar keşke Fatih Sultan Mehmet'in medeniyet tasavvurunu bilselerdi, Abdülhamit'in bu bölgeyle ilgili çok ince hesaplanmış bakış açısını bile bilebilselerdi, zaten Atatürk'ü bilmedikleri için bugüne gelindi. Kimse Ortadoğu'da abi falan olamaz. Şahsi dostluklar dış politikayı belirleyemez.

Suriye'de Esad kardeşimdi, Esed oldu şimdi Esad kardeşime dönüşüyor. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdık öyle bir eziklik oldu. 4 milyon bizde var Suriyeli göçmen, 50 bin kişide Kanada'da varmış. Bu insanların hepsi yerlerinden yurtlarından edildi. Bu insanların çocukları 10 yıl sonra 4 milyon insanı entegre edecek hiçbir tavrınızda olmadığı için bu insanlar bu ülke için kriminal hale gelecektir.

Ben Esed'in Esad'a dönmesine seviniyorum ama PYD'nin de devlete dönüşmesine çok üzülüyorum. Suriyeli insanların ülkelerine dönmelerini çok isterim ama bu bir kovma değildir. Ben de göçmen bir ailenin çocuğuyum. İnsani çerçevede dünyayı da bu sistemin içine dahil ederek Suriyelilerin vatanlarına dönmesinin yolunu bulmak lazım. Türkiye an itibarıyla bu arkadaşlar sayesinde bir hendek ülke haline gelmiştir."

BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER: TERBİYESİZLİK

Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik 'İpsiz sapsız' sözünü terbiyesizlik olarak niteledi. Akşener, ''Bahçeli ve ekibi Türkiye'nin geleceğini Erdoğan sağlayacak tezini AK Parti'den daha fazla savunuyorlar'' dedi.

24 Kas 2017 - 10:54 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

eğer yoksa - adam gibi adam...Sen yürümelisin ardına bakmadan...gelecek bu millet adamların arkasından...Sen yeter ki yürü istikamet üzre...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 10:54


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler