Akşener'e Kocaeli'de çok ciddi destek! Sürpriz isimler var

MHP’den istifa ederek Meral Akşener’e desteğini açıklayan eski ilçe başkanı Nusret Acur önderliğinde Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kapsamlı bir destek toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 700 civarında kişinin yeni partiye katılacağı duyuruldu

Akşener'e Kocaeli'de çok ciddi destek! Sürpriz isimler var
Akşener'e Kocaeli'de çok ciddi destek! Sürpriz isimler var
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Milliyetçi Hareket Partisi Gebze eski İlçe Başkanı Nusret Acur, “Elveda Milliyetçi Hareket Partisi” diyerek partiden istifa etmesinin ardından bugün Holiday Inn Asia Otel’de kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Saat 09.30’da başlayan “Meral Akşener’e destek” adı altında düzenlenen toplantıda MHP’liler, CHP’liler, AKP’liler, DSP’liler, siyaset, iş ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı toplantı için kiralanan mevcut salon yetersiz gelince ek salon açıldı. 700 civarında kişinin yeni partiye katılacağının açıklandığı toplantıya katılan ve destek verdiğini açıklayan oldukça dikkat çeken isimler vardı. Dilovası eski Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç da destek mesajı gönderenler arasındaydı.

Bilindiği üzere MHP, 1 Kasım genel seçimlerinde başarısız bir sonuç alarak HDP’nin de altına düşmüş, bu durum tabanda tepkilere yol açmıştı. Tabanın baskısı ile partide değişim hareketi başlatılmış, bu harekete İzmitli Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve sonrasında Ümit Özdağ öncülük etmişti. Kongre çağrılarına MHP Genel Merkezi kulak tıkamış, delegelerden yeterli imza toplanınca tüzük kurultayı toplanmış ancak bu kurultay, mahkeme kararları ile iptal edilmişti. Meral Akşener ve destekçilerinin partiden ihracına dönüşen süreç, partide tepkileri artırmış, referandumda “Evet” kararı alınması pek çok isim için bardağı taşıran son damla olmuştu. Ve beklenen olmuş, tabanın çağrısı ile Meral Akşener, yeni parti kurma hazırlıklarına girişmişti. 15 Ekim’de ilan edilecek olan yeni parti için istifalar ve destek toplantıları da gelmeye başladı. Türkiye’deki en kalabalık toplu istifa ilk Gölcük’te yaşanmıştı. Ve yine Akşener’e en kapsamlı destek memleketi Kocaeli’den geldi. MHP’den “Elveda Milliyetçi Hareket Partisi” diyerek istifa eden Gebze eski İlçe Başkanı Nusret Acur önderliğinde bugün Gebze’de kapsamlı bir toplantıya imza atıldı.

Holiday Inn Otel’de saat 09.30’da başlayan toplantıya kimi eski il ve ilçe başkanları da katılım gösterdi. Yoğun ilgi gören toplantı için kiralanan salon yetersiz gelince ek salon açıldı. Öte yandan çevik kuvvet ekipleri de kapıda yoğun güvenlik önlemi aldı. Hatırlanacağı üzere Akşener’in katıldığı ya da katılmadığı pek çok toplantı, program protestolara uğramıştı. Polis, bu nedenle tedbiri elden bırakmadı.

Toplantıda basın açıklamasını Nusret Acur gerçekleştirdi. Acur yaptığı açıklamada destek veren önemli isimleri saydı, şu ifadeleri sarf etti: “Kıymetli Hanımefendiler, Değerli Beyefendiler, Sevgili basın mensupları, öncelikle hoş geldiniz, şeref verdiniz. Evet Değerli arkadaşlar, burada toplanma amacımızı genel hatlarıyla kısaca izah etmeye çalışacağım. Sürçü lisan edersek af ola.

Hepinizin malumu Türkiye'de yeni bir siyasi parti kuruluyor. Ancak kurulmakta olan bu parti ile ilgili basın yayın yolu ile, farklı bir algı yaratılmaya çalışıldığını da görmekteyiz. İşte bu konuya en azından yerel anlamda biraz açıklık getirmek istiyoruz. Öncelikle belirtmekte fayda var ki bu oluşum, herhangi bir siyasi partinin içerisini boşaltmak, o partiyi toplum nezdinde küçük düşürmeye çalışmak veya yıllarca kendimizin de içerisinde bulunduğu, milliyetçi hareket partisini yıpratmaya yönelik değildir.

Evet, burada bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı yıllarca Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş, hizmet etmiş kişilerden oluşmaktadır. Son zamanlarda parti içerisinde yaşananlar, doğal olarak milliyetçi camianın emektarlarının da artık tahammül sınırlarını zorlamış ve ne yazık ki, bugün bir çok büyüğümün ömrünü heba ettiği bu gönül birlikteliğini, hukuki anlamda da bitirme noktasına gelinmiştir. Bizleri bu noktaya getiren etkenleri burada tek tek sıralamaya gerek yoktur. Ancak birkaç noktayı aydınlatmakta fayda görmekteyiz. Özellikle kişilerin en demokratik haklarından birisi olan seçme ve seçilme hakkı bile, adalete siyasi baskı yapılmak suretiyle insanların elinden alınmış ve sesini çıkaran neredeyse herkes, hain, ajan, fitneci ve tabi şimdinin moda tabiri ile FETÖ’cü yaftasıyla suçlanmaya başlanmıştır.

Tüm bu yaşananlar kamuoyunun önünde cereyan ettiğinden, sadece milliyetçi camia değil, toplumun diğer katmanları da bu duruma karşı refleks göstermeye başlamıştır. İşte bu noktada, gerek parti içi baskı, gerek ise siyasetteki boşluk, dinamik bir toplum yapısına sahip olan milletimizi başka bir seçeneğe doğru yönlendirmiş, siyasi tıkanıklığı açmak için farklı bir arayış içerisine sokmuştur.

Uzunca bir süre yapılan toplantı ve değerlendirmeler neticesinde parti kurma fikri ortaya atılmış ve bir süre sonra bu fikrin bir zaruret olduğu gerçeği görülmüştür. Toplumdaki bu beklenti ise bir isim üzerinde siyasi bir seçenekten öteye artık umuda dönüşmüş; ve kendisine bu vazife bu millet tarafından verilmiştir. İşte o umudun adı; Meral Akşener’dir.

Değerli arkadaşlar, siyasetin doğal sermayesi insandır. Bu nedenledir ki, parti kurucuları, bu oluşumun tamamen halk tarafından organize edildiğini, bu partiyi halkın kurduğunu ifade etmektedirler. Bunun en basit örneğini işte bu salonda görebilirsiniz. Bu salonda bu oluşum ile alakalı olarak görevlendirilmiş kimse yoktur. Ancak görüldüğü gibi muhteşem bir atmosfer, heyecanlı bir topluluk vardır. İşte bu topluluk o bahsettiğimiz umuda olan yolculuğun ilk adımıdır.

Hayırlı ve uğurlu olsun. Buraya gelen herkes acaba ben nasıl bir katkı sağlayabilirim düşüncesiyle hareket etmekte ve bu yaklaşımı sergilemektedir. Parti kurucularından önde gelenlerin Milliyetçi Hareket partisinin geçmiş dönem yöneticileri olma sebebiyle kamuoyunda sanki MHP muadili bir parti kuruluyormuşçasına kasıtlı bir algı ve yönlendirme yapılmaktadır.

Evet, yeni bir oluşum, yeni bir parti kurulmaktadır. Yetkili isimlerinde açıkladığı üzere, her şeyi ile yeni. Yani bir MHP kurulmuyor, MHP ye alternatif aranmıyor. İktidar alternatifi olarak yepyeni bir parti ortaya çıkıyor. Bu doğrultudan hareketle, yüreğinde vatan ve millet sevgisi taşıyan, demokrasinin vazgeçilmez olduğunun bilincinde olan, toplumun refah seviyesi ve geleceği ile ilgili kaygı duyan, başta pkk ve fetö türü terör örgütlerine şiddetle karşı duran, vatanın bağımsızlığı ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü ilke edinen, cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyip, Kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ten gocunmayan her vatandaş, bu oluşuma katkı sunmak adına buradadır.

Aramızda yabancı yok arkadaşlar. Programın tek misafiri, meslekleri gereği gazeteci arkadaşlardır. Burada evinde ayakkabı kutularına gizlenmiş milyonlarca doları olanlar yok. Burada kolunda 700 bin liralık hediyelik saat kullananlar yok. Burada, 18-20 yaşındaki çocuklarına gemicik alarak iş adamı yapanlar yok. Burada, ‘eyvah biz kandırıldık’ diyerek zekasıyla alay edilen bir kitle yok. Peki burada kimler var o halde? Milletvekili adayı sayın Ahmet Yeşil, MHP Kocaeli eski il başkanı Celalettin Yaylak, burada. Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Rüstem Keskin ve arkadaşları burada. CHP eski il genel meclis üyesi Serdar Uzun burada.

Ak Parti belediye başkan adaylarından ve Gebze’nin ilk şehidi Şehit Numan Dede’nin ağabeyi Abdurrahman Dede burada. Gebze’nin köklü ailelerinden Altıntaş ailesinden Turgut Altıntaş burada. İlk üyemizde inşallah Muzaffer Altıntaş olacak. MHP eski ilçe başkanlarından aynı zamanda Sivaslılar Dernek Başkanı Hamit Kuş, Kemallettin Tulgar, Baki Erdöl, Hayati Bayram, İskender Turan, Fatih Kartal, Aslan Sazak ve Metin Uzunok burada. Anavatan Partisi Gebze eski İlçe Başkanı Bahri Özcan ve arkadaşları burada. MHP eski meclis üyelerinden Hasan Hacıoğlu ve Tahsin Dursun burada. DSP Eski ilçe başkanı Celal Yıldırım, meclis üyeleri sayın Şule Oğuz ve Nuri Kurt, il yöneticilerinden Fahri Aloğlu ve arkadaşları burada.

Genç Parti Gebze eski İlçe Başkanı kardeşimiz Mehmet Sadi Esmer burada. Kocaeli Üniversitesi’nde görevli, gururumuz profesör Harun Demirkaya hocamız burada. Büyük Birlik Partisi eski ilçe Başkanı Şazim Boztaş burada. Ülkü Ocakları eski başkanı arkadaşlarımız, Bünyamin Tanış, Haluk Turgut, Yavuz Furunci burada. Fenerbahçeliler Derneği Başkanı aynı zaman da Avukat Özgür Alparslan burada. Gebze Kent Konseyi Başkanı sevgili Gültekin Şener başkanımız burada. Allah gani gani rahmet eyleye, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan burada.

Eski teşkilatçılardan Çayırova’dan minibüsçü Zeki Aktaş, Darıca’dan çilingir Hulusi Demir ağabey burada. Avukatlarımızdan Kadir Büyükgöz, Alper Bayraktar, Ekrem Korkmaz ve Burak Uluköylü burada. İlçemizdeki saygın iş kadınlarından aynı zamanda Gazeteci Serap Çakır hanımefendi burada. Şehit Yılmaz Argon Caddesine ismini veren şehidimizin ağabeyi, işadamı Korkmaz Argon burada. MHP’de görev almış eski kadın kolları başkanlarımız burada. Adnan Menderes Kültür Vakfı Başkanı Ayhan Tektaş Bey burada. Merkez Hastanesi’nin değerli doktorlarından Koray Topçu ve doktor arkadaşlarımız burada. Saygın işadamlarımızdan Seyranlar Turizm sahibi Cevat Seyran burada. Ve cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum kendilerini.

Değerli muhtarlarımız; Ekrem Çakır, Necati Küçük, Cafer Demirkan, Şükriye Kavran, Hüseyin Akın ve eski muhtarımız Turgut Uçar burada. Muhtarlarımız için özel bir alkış rica ediyorum sizlerden. Başbakan’a Meclis kürsüsünde bozkurt yaptıran hemşerisi Kenan ikinci burada. Gebze’de herkesin yakından tanıdığı Frenci Ömer; Ömer Emiroğlu burada. Oltulular Dernek Başkanı Yener Açışlı, Zümrütköy Dernek Başkanı Reyhani Aslan Ölçekliler Dernek Başkanı Aşkın Aslan burada. Milliyetçi Hareket’e çocukluğundan bu yaşına kadar canı gönülden bağlı olan Şerif Aktaş, İbrahim Biçer, Celal Erdöl, Şefik Balcı, Kazım Özanek burada. Yılların Diş Hekimi Sevgili Mehmet Kulaksız Hocam burada. Rahatsızlığından dolayı katılamadı ancak biraz evvel aradı ve lütfen beni orada kabul ediniz dedi; eski belediye başkanı Sayın Ercan Dalkılıç burada. Kastamonulular Dernek Başkanı ve yardımcısı Niyazi Güner burada. Ve sizler gibi, daha ismini sayamadığım onlarca kardeşimiz, ablamız ağabeyimiz arkadaşımız burada.

Yani, adalete olan güvenin yeniden tesisi için yüreğini ortaya koyacaklar burada. Demokrasiye olan inancın taçlanması için mücadeleye hazır yürekler burada. Damatlar ve yandaşlar dışarıda iken, gazetecisi, işçisi, memuru sahipsizlikten içeri atılanlara karşı eşitlik isteyenler burada. Velhasıl kelam Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün tanımını yaptığı vatandaş burada, halk burada, millet burada.

Evet kıymetli dostlarımız, amacımız, bu saydıklarımız ve sayamadıklarımız ancak içimizden keşke dediğimiz ne varsa bunları yapma umudunu yeşerten Sayın Akşener ve elini taşın altına koyan ekip arkadaşlarına buradan bir ses verebilmek, destek olabilmek ve asla yalnız yürümeyeceklerini göstermek adına kendi memleketi olan Kocaeli ilinden selam vermekti. Bunu da başardığımız kanaatindeyim.

Belki de kısa bir zaman sonra Sayın Meral Akşener hanımefendinin, parti genel başkanı sıfatı ile katılacağı yeni programlarda start vermek adına buraya katılım gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”

Program konuşmaların ardından sorunsuz şekilde sona erdi.

Toplantı sonrası İl eski Başkanı Celalettin Yaylak ve eski ilçe başkanları bir arada poz verdi.

24 Eyl 2017 - 10:30 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Handan - Bu kadar nezih insanların bir araya gelip güç birliği oluşturmalarına seebb olan devlet bahçeliye teşekkür ederim iyiki koltuğunu devretmemiş iyiki sayın genel naşkanım meral akşeneri partiden atmış birdaha teşekkürlerimi kendisine sunuyorum iyiki bizlerin gözümüzü açmamıza sebedb oldun bahçeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 10:30
03

Ahmet - Yürekten kutluyorum sizleri. Herzaman arkanizdayiz yolunuz açık olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 10:30
01

Gebzeli - MERAL HANIM. GELDE BİZİ BUNLARDAN KURTAR BIKTIK BUNLARDAN 17 SENEDİR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 10:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler