AKP’nin tabelası bile kalmayacak

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanı olduğu Erbakan Vakfı’nın...

Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanı olduğu Erbakan Vakfı’nın, son zamanlarda AKP’ye yakınlık kurduğu dillendirilir oldu. En son Büyükşehir Belediyesi’nin Erbakan Vakfı Kocaeli Şubesi’nin açılışında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun Fatih Erbakan ile aynı sofrada yemek yiyip Erbakan’a övgüler dizmesi, bu iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

Tüm bu gelişmelere rağmen, bayramın ikinci gününde gerçekleşen bayramlaşma töreninde AKP’ye yönelik sarf edilen sözler, bu yakınlaşmayı bitirecek türdendi. 30 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nde Kartepe Belediye Başkan Adayı gösterilen, bu adaylık sürecinden önce ise kongrede il başkanlığını kazanmasına rağmen, başkanlığı elinden alınan Mehmet Aras, bayramlaşma programında AKP’ye yüklendi.

MİLLETİN MENFAATİ

Şubenin Vakıf İş Hanı’nda yapılan bayramlaşma programında Erbakan Vakfı Kocaeli İl Başkanı Yücel Mollaismailoğlu, Kıbrıs’ta bir sempozyumda olması nedeniyle katılamadı. Mollaismailoğlu’na ise hala SP üyesi olan Erbakan Vakfı Doğu Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Aras vekalet etti. Programda, il başkan yardımcısı Hüseyin Küçükkeskin, ilçe başkanları ve Erbakan Vakfı gönüllüleri yer aldı.

Bayramlaşmanın ardından katılımcılara lokum dağıtıldı, sohbetler edildi ve sonrasında Mehmet Aras, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aras’ın hedefinde AKP vardı. Aras, 7 Haziran genel seçimleri sonrasında gelinen noktaya değinerek, koalisyon hükümetinin kurulması için yapılan çalışmaların milletin menfaatleri doğrultusunda olmasını beklediklerini ifade etti.

ERDOĞAN’IN İHTİRASI

Türkiye’nin etrafını saran ateş çemberi ve kontrolü istikrarsızlık sonucunda, dünyada gelinen son noktayı çok iyi görmek ve anlamak zorunda olunduğunu söyleyen Aras, “İslam dünyasının ve insanlığın birlik ve beraberliği için mutlaka 'Milli Görüş' ilkelerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.  Dört partiyi eleştirdiklerini ancak kendi içlerindeki dağınıklığa ne yapacaklarını soran Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “13 yıllık iktidar erimek üzere, freni patlamış durumda. ANAP gibi tabelası bile kalmayacak.

Bizim hazırlık üretip çare bulmamız lazım. Hala dere geçerken at değişmez ifadeleri kullanılıyor. Biz hazırlıklıyız ama uçağı pilot havaya kaldıramıyor. Verin şu uçağı pilota. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtirası uğruna AKP'yi bitirecek. 'Ben varsam AKP var' diyor. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.”

19 Tem 2015 - 16:17 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler