AKP’de başvurular başladı!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinden belediye başkanı aday adayı olacakların başvurularının 5-12 Kasım 2018'de alınacağını belirtmişti. Başvurular bugün başladı

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen MHYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adaylık başvurularının 5-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak isteyen aday adaylarının başvurularını bugünden itibaren yapabilecek. Belediye başkan adaylıkları müracaatlarının son günü 12 Kasım, belediye ve il genel meclisi müracaatının son günü ise 3 Aralık. Mevcut belediye başkanlarından ise müracaat alınmayacak, mevcut başkanlarla ilgili kararı genel merkez verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından 10.000 TL (On Bin Türk Lirası), Nüfusu 100.000 (Yüz Bin)’in üzerinde olan İl Belediye Başkanı aday adaylarından 5.000 TL (Beş Bin Türk Lirası), nüfusu 100.000 (Yüz Bin) ve daha az olan İl Belediye Başkanı aday adaylarından 3.000 TL (Üç Bin Türk Lirası)

Nüfusu 200.000 (İki Yüz Bin)’den fazla olan İlçe Belediye Başkanı aday adaylarından 3.000TL (Üç Bin Türk Lirası), nüfusu 50.000 (Elli Bin)’den 200.000 (İki Yüz Bin)’e kadar olan ilçelerde ilçe Belediye Başkanı aday adaylarından 2.500 TL (İki Bin Beş Yüz Türk Lirası),nüfusu 50.000 (Elli Bin) ve daha az olan İlçe Belediye Başkanı aday adaylarından 1.500 TL (Bin Beş Yüz Türk Lirası),Belde Belediye Başkanı aday adaylarından 1.000 TL (Bin Türk Lirası),büyükşehirlerdeki Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından 1.000 TL (Bin TürkLirası), İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan diğer illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından 500 TL (Beş Yüz Türk Lirası), Yukarıdaki maddede belirlenen aidatlar, kadın ve genç aday adaylarından ½, engelli aday adaylarından ¼ oranında alınacaktır.

05 Kas 2018 - 09:09 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - ORHAN PALA ORHAN PALA ORHAN PALA GERİSİ TIRI VIRI ÖKÜZ HALA SEN ANLAMADINMI MÖÖÖÖ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 09:09
01

Vatandaş - ORHAN PALA DARICADAN ADAY OL SENİ BEKLİYORUZ SENİN HAKKIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 09:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler