AKP’de 3 başkan daha gitti!

AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AKP Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç istifa etti

AKP’den peş peşe istifa haberleri geliyor. Önce AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve AKP Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ardından AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.

Dündar, “Görev yaptığımız süre içinde tarihi olaylara tanıklık ettiğimiz bu süreçte, başta FETÖ olmak üzere bütün kirli oluşumlara karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kesintisiz devam edecektir. Mücadelemiz kuklalarla değil, kuklacılarla oldu. 1993 yılında başlayan siyasi hayatımın başlangıcı olan bu kutlu davada, hizmet etmeye devam ettim. Bu milletin aziz evladı Cumhurbaşkanımızın bu ihanet yapılanmalarına karşı mücadelesinde de kendisini yalnız bırakmadık” dedi.

Bölgede terör örgütünün büyük acılar yaşattığını belirten Dündar, tüm tehditlere rağmen çalıştıklarını söyledi. Dündar, “Çukur siyasetiyle halkımızın canına kast ettiği, mallarını, evlerini, barklarını başlarına yıktığı sürece rağmen aldığımız bütün tehditlere karşın gezilmedik köy, mahalle, sıkılmadık el, halkımızın acısını ve sevincini paylaşmak için gidilmedik taziye ve düğün bırakmadık” diye konuştu.

1 Eylül 2015 tarihinde, yüzde 19 oy oranıyla devir aldığı partisinin oy oranını kısa bir sürede sahadaki aktif çalışmalarımızla yüzde 29’a yükseltiklerini kaydeden Dündar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İl başkanlığını herkese açık hale getirerek herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye’de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek oy oranımızı yüzde 41’e çıkardık. Ak Parti yönetim kademelerine teşekkür ediyorum. Eşimden, ailemden ve dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Gelinen süreçte teşkilat başkanlığımızın yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum.”

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TAVSİYESİ ÜZERİNE İSTİFA EDİYORUM"

AKP Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini belirterek, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız ile genel merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum” dedi.

AKP'nin kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerde dava bilinciyle görev yaptığını ifade eden Soğanda, “Son olarak Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan görevlendirmeyle 4 Temmuz 2014 tarihinde, daha sonra 5. olağan il kongresi seçimi ile beraber 3,5 yıldır AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Partimdeki bütün görevlerim ve il başkanlığı görevim sırasında partimin ilkeleri çerçevesinde dava bilinciyle hareket ettim. Bütün çalışmalarımı Allah rızasını gözeterek Vanlımızın, ülkemizin, partimin ve bütün mazlum halkların selameti için dava arkadaşlarımla birlikte sürdürdük. Bundan sonra da görevim ne olursa olsun bu bilinçle çalışmalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.

BİR İSTİFA DA HATAY'DA

AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Partisinin Hatay İl Başkanlığı binasında yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililerinin katıldığı basın açıklaması yapan Ahmet Atıç, İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Atıç, "Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için genel merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım. Benden sonra gelecek arkadaşıma her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

Kaynak Yeniçağ

20 Kas 2017 - 22:30 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

İzmitli - Adam a bak yahu ‘’benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlar diyor’’ be Cahil zaten yıprandınız kendi kendinizi yalanlarla iftiralarla fesat lık kurgu ve komplo teorileriyle yıprattınız fetoş teröristiyle yıprattınız elin suriyelisi cafelerde nargile içerken onlara Halep yanıyor nidalarıyle camilerde paralarımızı alarak yıprattınız saymakla bitmez artık oy yok size yıpranmadın diyo salakmıyız bizler artık uyandık hadi bakın işinize

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 22:30
02

ersoy gülsüm kandemir - Ankara kuşuyla dalga geçenler yakında devletin büyüklüğünü tüm damarlarında hissedeceklerdir ama ankara kuşuyla dalga geçtikleri için değil,yaptıkları gaf ve hatalardan dolayı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 22:30
01

haci - Akp de tayyip erdogan kal dedimi kalacaksin git dedimi gideceksin.Bunun baska yolu yok.Sonucta milletin dedigi degil kendi dedigi olur.Nokta.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 22:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler