AKP'li belediye başkanı, tekrar aday yapılmadı, faturayı işçilere kesti!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde değişen 11 ilçe belediye başkan adayından biri olan ve tekrar aday yapılmadığı için partisine küsen, kenara çekilen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, faturayı işçiye kesti. Bulut, mevcut sözleşmesinin günü biten işçilerle masaya oturmaya yanaşmıyor

AKP'li belediye başkanı, tekrar aday yapılmadı, faturayı işçilere kesti!
Haber albümü için resme tıklayın

DerinceBelediyesinde işçiler isyanda. Ali Haydat Bulut’un tekrar aday yapılmamasının ceremesini işçiler çekiyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ve adayları açıkladığı programa dahi listeden haberdar olarak katılmayan, sonrasında AKP Derince Belediye Başkan adayı Zeki Aygün’ün aday tanıtım programında da yer almayan ve sahaya çıkıp çalışmayan Ali Haydar Bulut, sözleşme tarihi geçmesine rağmen işçilerle yeni bir sözleşme imzalamadı,

“Yeni başkan yapsın” diyerek işçileri ve sendikayı başından attı. İşçiler, bu durumdan şikayetçi. Gazetemize ulaşan bir işçi şunları kaydetti: “Derince Belediyesinde işçi olarak çalışıyoruz. Mevcut başkanımız sözleşmemizin tarihi geçmesine rağmen sözleşme imzalamayarak bizi mağdur etmektedir. 2018 aralık ayından beri sözleşme için masaya oturmamaktadır.

İşçilerin mağdur olmaması adına hiç değilse 6 aylığına veya 1 yıllığına enflasyon kadar zam yapın dendiğinde bile bizi iplememektedir. Kendisi seçilemediği için yine kendi partisine zarar vermek istemektedir. Bu durumu Derince’deki oylara elbette yansıtmasını bileceğiz.”

İşçinin şikayeti üzerine ulaştığımız belediyede örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da yaşananları doğruladı. 27 Ocak’ta daha önce imzalanan toplu sözleşmenin süresinin sona erdiğini belirten Ersoy, “Arabulucu tayini yapılacak, TİS imzalanmazsa grev oylaması gerçekleşecek” dedi.

Ali Haydar Bulut’un, aday olup olmayacağının henüz net olmadığı dönemde kendisine “Aday yapılmazsam, TİS’i yeni belediye başkanı ile imzalarsınız” dediğini dile getiren Ersoy, şunları kaydetti: "Toplu sözleşme süreci devam ediyor. Ocak 2017’de sözleşme bitti, yenisinin imzalanması için masaya oturulması gerekiyor. Arabulucu tayini yapılacak. Geçen sene de arabulucuya gitmişti süreç. 1 ay gibi bir süre içinde masaya oturulup sonuç alınmazsa prosedür gereği grev oylaması yapılacak. Mevcut Başkan Ali Haydar Bey, prensip olarak yeni başkanın sözleşme imzalaması gerektiğini dile getiriyor.

Biz aralık ayı enflasyonunu baz alarak yüzde 20.3’ün üzerinde bir zam istiyoruz. Talebimiz yüzde 30. Sözleşme 1 Nisan’a kadar imzalanmazsa yeni belediye başkanı ile yapılacak TİS’te işçilerin geriye dönük hakları da verilecek, maddi bir kayıp olmayacak ancak mevcut başkan da sözleşme imzalayabilir, yeni başkanın beklenmesine gerek yok.”

Derince Belediyesinde 98 kadrolu işçinin sözleşmesi Bulut’un prensibine takılmış durumda! Bulut’tan sonra seçilecek olan isim sözleşmeden doğacak geriye dönük hakları da ödemek durumunda kalacak.

01 Şub 2019 - 11:08 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Devletini seven - Ersoy abi başkan her yere gitmiyormuş gitmez tabi kamunun harcamalarını kısmış başkan kıriz var diye.abi büyük iş adam ları iflaz ediyor hiç görmedim AKP döneminde zengin olup ta iflaz edeni

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 11:08
02

Leyla Çulha - İyi yapmış bence, o işöileri biz savunurken onlar deli gibi reyizin peşine takıldılar. Şimdi aldıklarını verme zamanı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 11:08
01

Ersoy - En büyük faturayı işçilere değil de sanki fikri bozuk biri var ona kesti!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 11:08


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler