Akar Viyana’da

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Viyana’ya gitti

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT-PA) ’nın kış genel kurul toplantısı için Viyana’ya gitti

56 üye ülkenin bulunduğu AGİT-PA Kış Genel kurul toplantısında Türk grubu temsilcileri, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde gerçekleşen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Darbe girişimi ve daha sonrasında yaşanan süreç, Göçmen ve Mülteci hareketleri Türkiye-AB Göç Birliği ve Terörizmle Mücadaleye ilişkin açıklamalarda bulunacaklar.

Temel görevi, AGİT ülkeleri arasındaki siyasi diyaloğu parlamenterler düzeyine de taşımak olan AGİTPA’nın, AGİT ülkelerinin mevcut AGİT belgeleri çerçevesindeki yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması, çatışmaların önlenmesi ve mevcut olanların çözülmesi için mekanizmalar geliştirmek, AGİT’in kurumsal yapıları ile mevcut AGİT kurumları arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve katılımcı ülkelerdeki demokratik kurumların güçlendirilmesi de yer alıyor.

56 AGİT katılımcısı ülkeden toplam 323 milletvekilinden oluşan AGİT-PA’nın kış toplantısının gündemi de yoğun. Üç gün sürecek olan toplantılar da Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Konular Komitesi, Ekonomik İşler, Bilim, Teknoloji ve Çevre Komitesi toplantısı, Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi toplantıları gerçekleştirilecek.

22 Şub 2018 - 16:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

PAŞALI - HERKESTE KULAKLIK HAYDAR BEY TAKMAMIŞ YABANCI DİL ÇOK İYİ HERHALDE KULAKLIKSIZ DİREK DİNLİYOR DANIŞMANI HASAN BEYDE İYİ BİLİR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 16:23


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler