‘3. üniversite kurulmalı’ diyerek düğmeye bastı

Kocaeli’deki siyasi parti il başkanları bugün Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile bir araya gelerek kent gündemini değerlendirdi

‘3. üniversite kurulmalı’ diyerek düğmeye bastı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’deki siyasi parti il başkanları bugün basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile görüşerek kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz aylarda toplantılara katılmayacağını açıklayan CHP il Başkanı Cengiz Sarıbay MİA ve Kocaeli’ye yapılması planlanan 3. Üniversitenin konuşulduğu toplantıda da yer almadı. SP İl Başkanı Nurettin Çelik ise il dışında olduğu için toplantıya katılmadı.

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ın katıldığı toplantının detayları da netleşti. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın 3. Üniversite projesine sıcak baktığı ve konuyu YÖK Başkanına ileteceği öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünün ve 7-8 tane meslek yüksek okulunun KOÜ bünyesinde kalması, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Mimarlık, Denizcilik, Hava ve Uzay Bilimleri, Ziraat fakülteleri gibi Umuttepe dışında yer alan fakültelerin de yeni üniversite bünyesine katılması şeklindeki öneriyi de Işık’ın değerlendireceği açıklandı.

MİA projesi ile ilgili ise il başkanları ve Fikri Işık kendi değerlendirmelerini sundu. Proje ile ilgili çalışmalar sürdüğü için konunun geniş bir şekilde tartışılmadığı belirtildi.

17 Şub 2018 - 19:00 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Naci - Eğitimde Kalite olmadıktan sonra 3 değil 13 olsa ne yazar.Şu anki Üniversiteler 1970-1980 li Lise Eğitiminden kalitesiz.Eskiden 2 nci sınıf ilk okul öğrencisi ÇARPIM TABLOSUNU Ezbere bilirdi şimdi Üniversite okuyan gence 8 kere 8 kaç desen çoğu bilmiyor.KALİTE YOK ARTIK:Birsürü Üniversiteli iş bulamıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 19:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler