13 vekilin dağılımını bakın nasıl yaptı?

Önümüzdeki 24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekilleri listelerinin belli olmasına 5 gün kala KAI Vakfı Başkanı Mehmet Irak’tan uyarı niteliğinde ültimatom geldi. Irak, Kocaeli'deki 13 vekilin dağılımını bakın nasıl yaptı

Önümüzdeki 24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekilleri listelerinin belli olmasına 5 gün kala KAI Vakfı Başkanı Mehmet Irak’tan uyarı niteliğinde ültimatom geldi. Kars-Ardahan-Iğdırlılar Vakfı Başkanı Mehmet Irak, yaptığı yazılı açıklamada Kocaeli’nin mozaik bir kent olduğunu ve milletvekili dağılımının adaletli biçimde yapılmasını istedi. Irak; temsilde adalet, yönetimde istikrar istiyoruz diyerek Kocaeli’nin 13 milletvekilinin nasıl olması gerektiği konusunda görüşünü aktardı. Irak ayrıca, okuma yazma oranında en yüksek oranın Serhat illerine ait olduğunu söyledi. Mehmet Irak’ın yaptığı dağılıma göre Kocaelili milletvekili sayısı sadece bir kişi ile sınırlı kaldı. Diğerlerini ise kentimize çeşitli illerden gelen kişilerin temsil etmesi gerektiğini savundu. KAI Vakfı Başkanı’nın açıklaması şu yönde oldu:

KAMUOYUNA...

TEMSİLDE ADALET, YÖNETİMDE İSTİKRAR İSTİYORUZ...

İyi olmak kolay, zor olan Adil olmaktır.

İnsanın en mükemmeli, adil, adaletli ve vicdan sahibi olanıdır.

Bir geminin tek kaptanı olur, gerisi mürettebattır.

Bayrak, Vatan, Devlet ve Millet Sevdası tektir, gerisi teferruattır.

Bizler bu topraklara geldiğimizde çoğumuz tabiri caiz ise bir yatak, bir yorganla geldik.

Ama cahil olarak gelmedik.

Serhat illerinin okuma oranı nerede ise yüzde yüze yakındır.

Biz bu topraklara geldiğimizde muhacirdik, ensar olduk.

Her birimiz iç içe geçmiş evlerde ve mahallelerde kardeşçe büyüdük.

12 Eylül 1980 öncesi ülkede sağcı solcu vardı.

Şimdi de siyasi partilerin böldüğü bir hayat oldu.Bu bölünmüşlük ancak siyasi partilerin ve kamu kuruluşlarının Temsilde Adalet ve Yönetimde İstikrar ile toplumda barış ortamı sağlayacaktır.

Bizler Diyoruz ki;

Kocaeli de Kars, Ardahan ve Iğdırlı olarak 114 587 seçmen sayımız ile 1. Sırada olmamıza rağmen milletvekilliğinde Temsilde Adalet olsun istiyoruz.

Bir tane (KAI) Kars, Ardahan, Iğdır'lı olsun.

Bir tane Kocaeli'nin yerlisi manav olsun.

Bir tane Erzurumlu olsun.

Bir tane Rizeli olsun.

Bir tane Trabzon'lu olsun.

Bir tane Gümüşhaneli olsun.

Bir tane Serhat illerinden olsun.

Bir tane iç Anadolu'dan olsun.

Bir tane Güneydoğu'dan olsun.

Bir tane Ege'den olsun.

Bir tane Artvin'den olsun.

Bir tane Roman vatandaşımız olsun diyoruz.

Adil ve adaletli olsun istiyoruz.

Hiçbir memleketin İnsanı, diğer memleket insanından üstün değildir.

Ancak siyasiler seçmen sayısına göre Temsilde Adaleti görmelidirler.

Anadolu insanına kriter koyup, başka bölgenin insanına her türlü siyaset mübah görülmemelidir.

Sağ Parti'ye oy verenler cennetlik.

Sol Parti'ye oy verenler cehennemlik.

Merkez Parti'ye oy verenler cennet ile cehennem arasındaki arasak demek değildir.

HAYAT SİYASETTENDE İBARET DEĞİLDİR...

Bu saatten sonra halk şapkasını önüne koyup düşünmeyecek.

Siyasi partiler şapkasını önüne koyup düşüneceklerdir.

ÇÜNKÜ BU KARARI, BU MİLLET VERECEKTİR.

YA TAMAM DİYECEK, YADA DEVAM DİYECEKTİR...

Yönetim Kurulu Adına

KAI Vakfı Başkanı

16 May 2018 - 16:30 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

18

Ümit karaduman - Bu yaklaşım tehlikelidir. Her zaman bahsettiğimiz bir konu var; "STK lar siyasetin arka bahçesi, atlama tahtası haline geldi." Sivil toplum ihtiyaçtır. Kent kültürü aidiyet hissi olmazsa olmazdır. Özetle demek istediği ben vakıf başkanıyım beni vekil yapın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
15

Naci DEMİRALP - Tabi yaaa nede güzel sıralama yapmış , bu dernekler KOCAELİSPORA ne verdide vekillik istiyor. Herkes Memleketine kış kış anca gidersiniz sağdan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
14

varmısın - sen ,avni,yavuz ,gıyasettin toplanın onlar erzurumlu farketmez bakalım 300.000 kişiyi temsil ettiğini düşünüp derneğinde 30 kişi ile oturan sizler bir vekil çkarabilecekmisiniz.adam dernek genel kurulu yapıyor yönetimin haberi yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
13

Ersoy Kandemitoğulları - Serhat illeri demiş ikinciye,torpil karışmış iki kere geçmiş Iğdır,Kars,Ardahan.Doğru olan nereli olduğu değil canı pahasına bu millete hizmet etmesi gerekli insanların seçilmesi,yoksa cemaatçiler devleti ele geçirmeye kalkar,sözüm tüm cemaatleredir,çünkü bu fettullah dürsizisine hiçbiri doğru düzgün ağzını açmamıştır,antilaik düzen isteyenleri devletin kapısından içeri memur diye koymamak gerekliliğine inanan biri olarak mümkünse halkımızında bu zihniyettekilere fırsat vermemelerini dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
12

kadikoylu - Gidin memleketiniz e ordan aday olun oy moy yok size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
11

Fatih - En çok okuma oranı yüksek il kars diyorlar destekledikleri aday Haluk Mamik aday adayları içinde tek okumamış kişi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
09

İsmail baytekin - Halt etmiş. Resmen bölücülük yapıyor. Sen kendi işine bak.önce liyakat.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
08

mert kaya - bu tesbit buram,buram hemşericilik kokuyor.Burada iller önemli değildir, önemli olan liyakattir.Gerçekte millet vekilliği yapacak kişilerin aday gösterilmeleri gereklidir.Memleketin hiç bir önemi yoktur.bu vatanı illere göre dizayn edemeyiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
07

manavlarda memleketine gitsin - yorumlardan çıkan sonuçlara göre manavlarda memleketine gitsin, köyüne dönsün mü? demeliyiz? Buna göre ilk 5 e manavları koymaları gerekir :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
06

şehmus doğan - bu adam kalkıyor ve diyorki temsilde adalet. sen koskoca Güneydoğuyu kars ardahan ve ığdırdan küçük göstererek.Diyorki temsilde adalet sen kendin yaptığın mikro milliyetçiliğin ALTINDA EZİLECEKSİN Seni dikkate alan iradeye de şaşarım bas git

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
05

şakir özel - Sizde dernek başkanı olarak siyasete girme meyili var,bu defa olmadı bari ,milliyetçilik yaparak dikkatleri çekeyim kafasındasınız. bu işler öyle kolay olmamalı.Eğitim, deneyim, tecrübe parti alt yapısı vs tüm bunlarla millet vekili olunur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
04

Hasan altın - Ben tabi Kocaeli kamuoyunda bunların bir karşılığı olduğuna inanmıyorum onun için bu tip haberlerin yapılması da şehirde bölücüliğe sebep olur çünkü insanları sınıflandırma bölgeleri ayırmak türkiye’nin en makul talihsizliğinden bir tanesidir şimdi de öyleleri çıkıp şehri şehrin kültürünü şehrin insanlarını sınıflandırılabilir o hiç yakışır bir durum değil ben sadece yazıklar olsun diyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
03

İzmitli - KOCAELİYİ EVLATLARI YÖNETMELİ

Kocaeli doğumlu olmayan,Evi barkı,Köyü Kocaeli'de olmayanlar kesinlikle Kocaeli'den Milletvekili Adayı olmamalı yapılmamalı…

Aynısı Belediye Başkanlığı içinde geçerli.Çünkü Kocaeli'nin Evladı olmayanlar sadece kişisel çıkarları için çalışıyorlar…Kocaeli ve Halkının sorunları,Kocaeli'nin menfaatleri için çalışmıyor…

Kocaeli'nin haklarını korumuyorlar!..

Her parti bunu benimsemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
02

oktay - Kocaeli temsilci seçecek ve izmitli birtane olacak.sizi fazla şimarttilar.ilk sekiz izmitli olur gerisini paylaşin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30
01

İsmail baytekin - Haddini çok ama çok aşan bir açıklama. Bölgesel milliyetçilik yapıyor birde bizim adamımız olmalı ne demek ya.liyakat olmali bence.memleketin her tarafı bizim hepsi bizim insanımız. Bunun yaptığı resmen bölücülük ayrımcılık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 16:30


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler