Sanırım, MHP de Karaosmanoğlu’nu üzecek(!)

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin; 1 Kasım sonrası sürece kadar birbirleriyle çok iyi ilişkiler içinde olduğunu söyleyemeyiz…

Öyle ki en sert atışmalar, bu iki partinin liderleri arasında yaşandı yıllarca…

MHP liderinin bekar olması, çocuğunun olmaması bile siyasete malzeme edildi…

Hiç hoş bir durum değildi…

Siyasi dilin yerlerde süründüğü bir dönemdi.

MHP lideri ise herkesin Cumhurbaşkanı olabileceğini ancak Erdoğan’ın olamayacağını ifade etti birkaç defa…

Sonrası malumunuz; iki parti “İYİ”ce yakınlaştı!

“İYİ” ifadesini parantez içine aldım çünkü, bu yakınlaşma kim ne derse desin İYİ Parti’nin kurulmasına kadar giden sürecin eseriydi!

MHP’de başlayan değişim hareketinde AKP’nin tarafı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den yanaydı… Yandaş kanalların hep bir koldan MHP içindeki muhaliflere yüklenişinden bu bariz bir şekilde görülüyordu. Süreç, yargı kararları ile tıkandı ve değişim hareketi sona erdi, tüm bu gelişmeler İYİ Parti’yi doğurdu. MHP’den kopanlar İYİ Parti’ye yöneldi. Yeni bir arayış içinde olanlar da İzmitli Meral Akşener’in partisine geçmeye başladı.

15 Temmuz hain darbe girişimi, İYİ Parti kurulmadan, değişim hareketi süreci devam ederken yaşanmıştı… Yandaş medya kuruluşları, bu kez de Meral Akşener ve ekibini FETÖ’cü ilan etmek için çalıştı, çabaladı; ancak başarılı olamadı.

MHP’nin olası bir seçimde baraj altı kalacağına kesin gözüyle bakılıyordu artık…

Ancak 24 Haziran seçimlerine AKP ile ittifak yaparak giren MHP, baraj sorununun ortadan kalkmasına rağmen barajın üzerinde bir oy alarak “Yıkılmadım” mesajı verdi.

MHP’nin oylarına AKP’den gelen oylar da eklenmişti. MHP’siz bir AKP’nin TBMM’de çoğunluğu yok. TBMM’de bir nevi koalisyon var! MHP’nin hiçbir bakanının olmadığı bir koalisyon. Seçim öncesi verdiği vaatlerin yerine getirilmesinde AKP’den destek göremediği bir koalisyon! “Af” konusunda mesela, AKP geri adım atmıyor. Danıştay’ın “Andımız” kararı da MHP’ye rağmen okullarda işleme konulmadı! AKP, “Andımız”ı gericilik olarak görüyor. Görünürde bu durum AKP ile MHP arasında ipleri bir hayli germişti geçtiğimiz aylarda. Süreç tıkanmış, her iki partinin lideri yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını duyurmuştu!

Dedik ya bu iki partinin birbirleriyle geçmişte çok iyi ilişkileri yoktu… İki parti de birbirlerini bir kaşık suda boğacak durumdaydı. Yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağına dair açıklamalara bu nedenle kimi AKP’liler balıklama atlamıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun AKP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı olan oğlu İsmail Karaosmanoğlu, dereyi görmeden paçayı sıvamış, MHP’lilere “Haydi başka kapıya” demiş; cevabı da Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara başta olmak üzere pek çok MHP’liden sert şekilde almıştı. Sosyal medya 2 dakikada karışmış, AKP ve MHP tabanları birbirlerine düşmüştü!

Sonrasında yıkılan masa kısa sürede yerinden kaldırıldı, ittifaka devam kararı alındı, Başkan’ın oğlu İsmail Karaosmanoğlu ve benzer tepkiler verenlerin sözleri de ağızlarına tıkıldı kaldı!

***

Evet, MHP ile AKP’nin ittifakı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de devam edecek… AKP’liler kimi yerlerde MHP’yi, MHP’liler de kimi yerlerde AKP’yi destekleyecek.

Ancak şu bir gerçek ki ülkücü taban, liderine sadakat kültüründen geldiği için partisinin kararlarına uyuyor, büyük bir kısmının içinden AKP’nin adayını desteklemek gelmiyor!

Bu ittifaktan nemalanan ülkücü olmayıp, MHP’li olanlar bu kapsamda değil tabii ki! Onlara yeter ki tren olsun, “VAGON” olmaya dünden hazırlar(!)

Neyse dedim ya MHP ile AKP’nin yakınlaşmasının ana etkenlerinden biri İYİ Parti diye… Bu etken MHP ile AKP’yi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde ittifaka itecektir. Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti’nin ittifakta anlaşması sonrası; Kocaeli’nin İYİ Parti’ye bırakılması; ilimizde AKP-MHP ittifakını doğuracaktır.

MHP, AKP’nin adayı Tahir Büyükakın’ı destekleyecek, Büyükşehir için aday çıkarmayacaktır. MHP kulislerinden gelen bilgi de bu yönde…

***

CHP’nin Kocaeli’de aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı alması, dünkü Büyükşehir Meclisi’nde Karaosmanoğlu’nun gündemindeydi malumunuz…

Karaosmanoğlu, CHP’nin Kocaeli’de olmamasını büyük eksiklik olarak niteleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Beni üzen bir durum var. CHP, Büyükşehir Belediyesinde yok. Bu bir eksiklik. CHP adına üzülüyorum…”

Çok istemesine rağmen 3 dönem kuralını aşamayan Karaosmanoğlu, AKP ve MHP arasında, Kocaeli bazında olası bir ittifakı nasıl yorumlar peki?

MHP ile AKP’nin ittifak yapmasına sıcak bakar mı?

MHP, aday çıkarmazsa onlar adına da üzülür mü, MHP’nin yokluğunu büyük eksiklik olarak görür mü?

***

2014 yerel seçimlerinde AKP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu, 518 bin 309 oy almış, onu 268 bin 11 oy ile CHP’nin adayı Tahsin Tarhan izlemiş, MHP Saffet Sancaklı’nın adaylığında girdiği seçimde 143 bin 942 oy almış, 50 bin 862 oy Saadet Partisi’ne, 24 bin 62 oy ise HDP’ye verilmişti.

***

24 Haziran 2018 seçimlerinde ise Kocaeli’de AKP ile MHP’nin Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 690 bin 874; CHP’nin adayı Muharrem İnce 329 bin 497, İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener 84 bin 110, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş 50 bin 919, Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu ise 17 bin 152 oy almıştı… Yani HDP dışında Millet İttifakı’nın toplam oyu 430 bin 759… Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark; 260 bin 115’ti.

Tabii 24 Haziran’ın bir de genel seçim faslı vardı…

Milletvekili seçimlerinde ortaya çıkan sonuç çok daha farklıydı…

Her partinin kendi adaylarını çıkardığı genel seçimde AKP 585 bin 257, CHP 243 bin 606, MHP 137 bin 694, İYİ Parti 124 bin 959, HDP 89 bin 281 oy almıştı…

Cumhur İttifakı’nın toplam oyu 722 bin 951; Millet İttifakı’nın toplam oyu ise 395 bin 139’du… Aradaki oy farkı; 327 bin 812’ydi…

Bu veriler ışığında Cumhur İttifakı’nın Kocaeli’de genel seçimlerde aldığı oy, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oydan 33 bin 77 daha azdı. Yani 32 bin kişi MHP’ye milletvekili seçimlerinde oy verse de tercihini Erdoğan’dan yana kullanmamıştı!

***

Yani Kocaeli’de en çok oy alan üçüncü partinin AKP lehine aday çıkarmama ihtimali söz konusu… Ve MHP’lilerin tümünün içine yatmıyor AKP’yi desteklemek… Karaosmanoğlu’nun yüreği bu ittifaklarla bir hayli sızlayacağa benziyor!

Bu yaşta bu kadar üzüntü iyi değil Sayın Başkan(!) Siz boş verin hangi parti seçime girmiş, hangi parti girmemiş; emekliliğe az kaldı, tadını çıkarın!

BİZİM BAŞKAN ÇOK TUTUMSUZ ÇIKTI, ALLAHTAN OĞULLARI VAR!

Türkiye’de yaşam şartları zor… Yaşanan ekonomik kriz, bu şartları daha da zorluyor. Milyonlarca insan açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum…

Özelleştirmelerle özel sektörün eline bırakılan işçilere belirlenen en alt limit olan asgari ücret, reva görülüyor özel teşebbüsler tarafından.

1 metrekare arsa alacak paraları bile yok! Nasıl kira ödüyorlar, nasıl fatura ödüyorlar, nasıl karınlarını doyuruyorlar akıl sır ermiyor. Gerçekten tez konusu bir durum.

Ama gelin görün ki 1 metrekare arsası dahi olmayan sadece asgari ücretliler değilmiş! 18 bin lira, yani asgari ücretin 11,25 katı kadar aylık maaş alan, asgari ücretlinin 1 yılda kazandığı paranın 1200 lira düşüğünü ayda kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da meğer 1 metrekare arsası dahi yokmuş!

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında aynen şu ifadeleri kullandı Karaosmanoğlu: “Benim mal varlığımı hesap edenlere şunu söylüyorum; görevi bıraktığım zaman sadece emekli maaşımı alacağım. Onun dışında bir metrekare dahil arsam yoktur. Görevim bitsin mal beyanında bulunacağım…”

Bu açıklamadan, Karaosmanoğlu’nun hiçbir taşınmazının olmadığı da anlaşılabilir! Ama hali hazırda lüks bir evi var, o ev de sanırım kendi üzerine değil! Yani bu ifadelerden bu sonuç ortaya çıkıyor!

18 bin lira aylık maaşla 1 metrekare arsa dahi alamayan Başkan Karaosmanoğlu, hiç birikim yapamamış, belli ki baya bir tutumsuz(!)

Allah’tan ticaretle uğraşan, iyi de kazanan, alın teri ile yat dahi satın alabilen aslanlar gibi oğulları var(!) 18 bin lira aylık maaşa rağmen 1 metrekare arsaya dahi sahip olamamış, emekliye ayrılınca maaşı da oldukça düşecek olan Karaosmanoğlu’nun bu oğullarla sırtı asla yere gelmez alimallah(!)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz Karabıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Pasalii - Oturdugu ev Kirami acaba ya Yardim etsek :) 30 dönum yer kimin acana hazinenin mi :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
06

sinan laçin - mehmet bey, oğullarının hakkını verelim ama cidden becerikliler, 3 dönem içerisinde 15 dönemi sağlama alacak "İŞ" yaptılar. çok becerikliler çok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
05

Soner Toplu - Karaosmanoğlu nun geliri 18 bin lira demişsiniz büyükşehiri iştitiraki olan şirketlerden (isu,kentkonut v.s gibi) aldığı maal ne kadar?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
04

Mehmet Yerdoymaz - Oğulları MaşAllah çok beceriklidir Mesela su deposunda Bekçilik yapan bu gün bir milyonluk yata sahip boş gezen ise Milyonluk villalar yyapıp Araplara sayıyor. Zaten o yuvacık yolundaki muhteşem malikane'de onun değil kirada oturuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
03

sinan laçin - mehmet bey, oğullarının hakkını verelim ama cidden becerikliler, 3 dönem içerisinde 15 dönemi sağlama alacak "İŞ" yaptılar. çok becerikliler çok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
02

Komek - Karaosmanoğlu evinin jeneratörün mazotun bile büyükşehirden ne anlatıyorsun .güvenliğin bile .gariban edebiyatı yapma sen ve kinin sömurdunuz kocaelini.evraka uydurup soydunuz.utanmadan helallikte işte bari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01
01

Musa Sert - Yazık, üzüldüm emekli Din Bilgisi! öğretmeninin haline!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 15:01


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler