MLPCARE beşinci inme merkezini Kocaeli’de açtı

MLP Care, beşinci inme merkezini 2 yılı aşkın süredir “Sağlıkta değer katan hizmet” felsefesiyle Kocaeli halkına hizmet veren VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde açtı

Çağımızın vebası damar hastalıkları her geçen gün daha tehlikeli boyutlara ulaşarak genç yaşlarda da görülmeye başlarken, erken tanı ve doğru müdahale hayat kurtarıyor. Her yıl toplumda ortaya çıkan yeni inme oranı 1000 kişide 2-3 olarak gözlemleniyor. Türkiye’de her 2-3 dakikada bir yeni bir inme vakası meydana geliyor. Batı’da inme sıklığı 70 yaşından sonra artarken, Türkiye’de ise 50-60 yaşlarından itibaren belirgin şekilde artış görülüyor. İnme, ülkemizde kalp hastalıklarından sonra en çok ölüme neden olan ikinci hastalık olarak yer alıyor.

RİSK FAKTÖRLERİ İNCELENİYOR

MLP Care, sahip olduğu yıllık 10 milyonluk vaka deneyimini, uzman kadrosu ve son teknoloji ile birleştirerek halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi için kullanmaya devam ediyor. MLP Care özel tedavi gerektiren ve toplumda görülme sıklığı yoğun olan hastalıklara yönelik merkezlerine “BAVİM - Beyin Anjiyografi ve İnme Merkezi” tedavi ağını ekledi. Kurulan inme merkezlerinde acil ve kronik inme vakalarına tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde kapılarını açan İnme Merkezi’nde Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Uygar Utku önderliğindeki ekip en yeni teknolojiye sahip donanım ile inmenin teşhisi ve tedavisini üstleniyor. Hastaların rehabilitasyonunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ertunga Öney kilit rol oynarken; kalp hastalıklarının ön planda olduğu inme vakalarında ise tedavi sonrası, inmeye sebep olan; altında yatan risk faktörlerinin tanı ve tedavi sürecini Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Selcan Camcı üstleniyor.

5 MERKEZDE 24 SAAT ACİL MÜDAHALE

BAVİM – İnme Merkezleri’nde 7/24 acil müdahale hizmeti veriliyor ve daimi olarak uzman hekimler görev yapıyor. 5 merkezde de yataklı “Akut Tedavi Ünitesi” ile “Rehabilitasyon ve Araştırma Ünitesi” bulunuyor. Merkezlere “0850 220 44 15” numaralı BAVİM – İnme Merkezi Danışma Hattı’ndan 7/24 ulaşılabiliyor. MLP Care; bir hastalık konusunda birçok merkezden oluşan ilk tedavi ağı olan BAVİM - Beyin Anjiyografi ve İnme Merkezi tedavi ağının liderliğini inme alanındaki değerli çalışmalarla öne çıkan Prof. Dr. Yakup Krespi yürütüyor.

İNME EN ÖNEMLİ ÖLÜM NEDENLERİNDEN BİRİ

Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olan inme ile mücadelede hayat kurtaran, sakatlığı ortadan kaldıran tedaviler modern hastanelerin çatısı altında kurulan özel teknolojik donanımlı inme merkezlerinde başarıyla yapılabiliyor. Gerekli tedaviler ne kadar erken uygulanırsa klinik sonuç o kadar olumlu olduğundan inme hastalarının BAVİM çatısı altında yer alan inme merkezlerine en hızlı biçimde ulaştırılmaları tedavinin ilk ve en önemli basamağını oluşturuyor. Araştırmalar zamanında tedavi edilen her 3 hastanın 1'inin tedaviden sonra tamamen bağımsız şekilde yaşamaya başladığını ortaya koyuyor. İnmenin ilk 6 saati içinde yüksek teknolojiye sahip ve uzmanlaşmış tıbbi kadroların görev yaptığı merkezlerde uygulanan ilaçlı ve anjiyografik damar açıcı tedaviler ile inmenin yol açtığı kayıplardan bütünüyle kurtulmak mümkün.

11 Nis 2018 - 12:08 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler