Kocaeli’de bakın kaç ambulans var?

Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’ye gönderilen ambulanslar törenle hizmete girdi

Kocaeli’de bakın kaç ambulans var?
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’ye gönderilen ambulanslar ile birlikte Kocaeli’deki ambulans sayısı 71 oldu. Gerçekleştirilen törende konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığımız, Acil sağlık hizmetlerine çok önem veriyor. Sağlık Bakanlığımızın çok önemli parçası olarak acil sağlık hizmetleri hem yerel hem ulusal hem de uluslararası olarak en üst düzey ve donanımlarla devam ediyor. Bildiğiniz gibi yıllar önce basit ambulanslar içinde alet edevat olmadığı, hatta ambulansların bile olmadığı, hastaların araçlarla taşındığı bir dönemden, binlerce ambulansla 7-24 en kaliteli hizmetlerin verildiği bir döneme geçmiş bulunuyoruz. Şu anda Bakanlığımız ambulansları uluslararası hizmet veriyor ve vatandaşlarımız nerde olursa olsun, hastalandığı zaman gerekli şartları taşıyorsa helikopter, ambulans uçaklar, paletli kar ambulansları ile hizmetler veriliyor.

İlimizde de güçlü bir sağlık ordumuz var. Şu anda ambulans sayımız 70’i geçmiş durumda. İnşallah 2 sene içerisinde istasyon sayılarımızı da arttıracağız. 3 yıl içinde de tüm 112 istasyonlarımızı ya yeniden yapacağız yada yenilemiş olacağız. Yıllık asgari olarak 10 ile 15 adet istasyonumuzu modernize edeceğiz. 3 sene içerisinde ilimizdeki hem sağlık yatırımları ile ilgili hedeflerimiz hem de 112 istasyonları ile ilgili hedeflerimiz tamamlanmış olacak. Arkadaşlarımızın gece gündüz özverili ve fedakarca çalışıyorlar. Kendilerine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Buradan kamuoyuna da 112 hatlarını gereksiz aramalar yaparak meşgul etmemelerini önemle rica ediyorum. Çünkü bu esnada başka bir hasta ölümle pençeleşiyor olabilir. Yeni hizmete giren 3 tam donanımlı ambulansımızın ülkemize ilimize halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyor herkese iyi günler diliyorum ” dedi. Törenin ardından ambulanslar; Kartepe 1 Nolu, Başiskele 1 Nolu ve İzmit 7 Nolu istasyonlara teslim edildi.

AMBULANS SAYISI 71’E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığından yeni gelen ve dağıtımı yapılan ambulanslar ile birlikte İlimizde; 2 tanesi kar paletli ambulans, 1 tanesi obez ambulans, 1 tanesi 4 yataklı travma ambulansı olmak üzere İlimizde toplam 71 ambulans hizmet vermeye başladı.

13 Nis 2018 - 09:38 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Emre - Adnan sen anlamazsın önce şoförlüğune git ağla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 09:38
02

adnan - ağlanacak halimize güleri vay ananam vay
ya arkadaş sanki beş yüz yataklı hastane açılışı ya arkadaş ardı önü üçtane araç alınmış üç adet bakın ARAÇ SADECE ARAAAÇÇÇ AKTİF ÇALIŞAN İSTASYON SAYISINDA DEĞİŞEN VARMI YOKK EEE NEYİMİZ ARTMIŞŞŞ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 09:38
01

Dr Ersoy Kandemir - Fotoğrafa bakınca 112nin neler yaşacağını şimdiden görür gibiyim,maşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Nisan 09:38


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler