Her kitle kanser değildir!

Kalın barsağında kitle saptanan Bedriye Hanım VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde laparoskopik (kapalı) ameliyat ile sağlığına kavuştu

69 yaşında Sakarya’da yaşayan Bedriye Hanımın bir süredir sindirim sistemiyle ile ilgili şikayetleri vardı. Kan değerleri düşüktü ve nedeni araştırılırken kalın barsağında tıkanmaya neden olabilecek 10 cm kitle saptandı. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Altıntoprak ve Yrd. Doç. Dr. Enis Dikicier’e başvuran Bedriye Hanım kısa süre sonra Laparoskopik (kapalı) ameliyata alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Altıntoprak: “Cerrahi girişim gerektiren kalın barsak hastalıkları tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de sık görülen bir durumdur. Sıklıkla karşılaşılan tanılardan birisi kanserdir. Kalın barsakta kanser olmayan kitleler ve bazı hastalıkların da tedavisi için cerrahi girişimler gerekli olabilmektedir. Hastamızda da kanser olmamasına rağmen kalın barsakta tıkanmaya neden olacak kadar büyümüş bir kitle mevcuttu ve bu nedenle cerrahi girişim gerçekleştirildik. Laparoskopik olarak gerçekleştirilen ameliyat sonrası hasta kısa zamanda toparlandı ve kısa bir sürede sorunsuz olarak taburcu edildi.” dedi.

Bedriye Hanım: “Hekimimize çok güveniyoruz. Sakarya’dan geldik. Kısa sürede ağrısız sızısız yürüyebilir hale geldim. Bu kadar büyük ameliyat sonrası bu kadar hızlı iyileşebileceğimi zannetmiyordum.” dedi.

Laparoskopik ameliyatların artıları

Laparoskopik ameliyatlar günümüzde rutin olarak uygulanan cerrahi girişim şekli olmaya başlamıştır. Açık ameliyatlara göre ameliyat sonrası dönemde daha az ağrı, daha az enfeksiyon riski, daha çabuk ayağa kalkma, daha kısa sürede taburcu olma ve gündelik yaşama hızlı dönmek gibi avantajlara sahip olan laparoskopik cerrahi daha iyi kozmetik sonuç avantajını da hastalara sunmaktadır. Sadece safra kesesi, fıtık ve apandisit gibi ameliyatlarda değil kanser ameliyatları da artık günümüzde VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde laparoskopik olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Özellikle kalın barsak ve mide kanserleri başta olmak üzere pankreas, dalak, safra yolları, karaciğer ve ince barsaklara ait kanserler de dahil olmak üzere cerrahi girişim gerektiren hastalıklarda laparoskopik yöntemler, uygulayan cerrahın deneyimine bağlı olarak, gerçekleştirilmektedir.

.

19 Nis 2018 - 16:09 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler