Vurgun operasyonunda 112 gözaltı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, akaryakıt ve vergi kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 112 kişi gözaltına alındı

Körfez Cumhuriyet Savcılığının talebi ile başlatılan soruşturma neticesinde alınan mahkeme kararı ile Türkiye çapında 587 adet akaryakıt istasyonuna operasyon başlatılmıştı. Yapılan operasyon kapsamında toplam 112 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir şahıs ise Kocaeli’de suçüstü yakalandı.

Dağıtım şirketleri ve akaryakıt bayilerinde kurlu bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği, İthal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü, düzenlenen faturanın ise şirketlere gider olarak gösterilmesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı ve bu yöntemler ile tahmini olarak devletin 6 aylık dönemde en az 600 Milyon TL vergi kaybına uğratıldığı tespit edilmişti. Konuyla ilgili yürütülen çalışma kapsamında 72 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 112 kişi gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalama işlemleri, 803 akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasında arama ile dijital imaj alma işlemi devam ediyor.

17 Şub 2018 - 10:57 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Engin - Belediyelerinde yaptıkları kalitesiz işlerle ilgili çalışma yapılsın yanlış yapılan işlet ve kalitesiz yapılan işler ülkemize büyük zarar vermektedir bu son zamanlarda ayyuka cıkmıştır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 10:57
01

Antimürselgillerden Dr Ersoy - Rakam çok anlamlı,acaba sağlıktaki usulsüzlüklere operasyon yapılsa aynı sayınn kaç katı çıkar Allah bilir!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 10:57


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler