Kocaeli’de terör mahkemesi göreve başlıyor!

HSK, FETÖ davalarındaki iş yükünü azaltıp yargı sürecini hızlandırmak için kentimizinde de aralarında bulunduğu 11 ilde on üç yeni terör mahkemesi kurma kararı aldı. Mahkemeler yarından itibaren göreve başlayacak

HSK 1. Dairesi, kısa bir süre önce yayımlanan kararname kapsamında birinci bölge adli hakimlerinin müstemir yetkilerini yeniden belirledi. Kararname ile bin civarındaki hakimin görev yapacağı mahkemeler açıklandı. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana devam eden FETÖ ve darbe davalarının daha hızlı sonuçlanması için HSK yeni terör mahkemesi kurulmasına karar verdi. Buna göre, kararname ile 11 ilde 13 yeni terör mahkemesi kuruldu. Yine bazı illerde iş yoğunluğu nedeniyle 2 terör mahkemesinin kurulduğu görüldü. Yeni terör mahkemesi kurulan iller şöyle: Ankara (2), İstanbul (Anadolu), Bursa (2), Adana, Denizli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya ve Sakarya. Söz konusu mahkemeler 18 Nisan'dan itibaren faaliyete geçecek.

17 Nis 2018 - 09:55 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler