FETÖ’den tutuklu imamlara tahliye

Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PYD Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 19 ay önce tutuklanan, örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilen 2 kişi tahliye edildi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 19 ay önce örgütün Kocaeli Asayiş Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube imamı olduğu iddia edilerek tutuklanan Kenan Dağtekin ve Kocaeli Emniyet Teşkilatı imamı olduğu iddia edilen Mustafa Ekici hakim karşısına çıkarıldı.

“Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olmak” suçundan 19 ay önce tutuklanan Kenan Dağtekin'in tutuklandıktan 5 ay sonra ByLock adlı programı kullandığı ortaya çıkmıştı. Bugün görülen duruşmada hakim karşısında savunma yapan Dağtekin, gözaltındayken verdiği ifadesini baskı ve şiddet altında verdiğini, verdiği ifadenin geçerli olmadığını ve ByLock adlı programı kullanmadığını iddia ederek beraat ve tahliyesini talep etti. Yine 19 ay önce mahrem imam olmak suçlamasıyla tutuklanan Mustafa Ekici ise hakim karşısında yaptığı savunmada, soruşturma sırasında verdiği ifadesinin gerçek olmadığını baskı ve şiddet altında ifade verdiğini, ByLock iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Zanlıların savunmalarının ardından Kenan Dağtekin ve Mustafa Ekici, adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

23 Oca 2018 - 20:28 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler