Penga ile Menga

Etrafınızda olup biten her şeyden bunaldıysanız ve azıcık sakinlik, huzur ve rasyonel akıl arıyorsanız sizi bu kitapla tanıştıralım. Tüm nefret söylemlerini kibarca yere bırakın, sonra da tüm farklılıklarına rağmen bir arada ve mutlu bir arkadaşlık kuran Penga ile Menga’nın duru bir dil ile anlatılan okul öncesine ait kitaptan kendinize pay çıkarın. Hani diyorlar da tüm renkler kirleniyordu ve öncülüğü beyaza verdiler. İşte tam o noktadan söz ediyorum; madem her şey fazlasıyla kirlendi, o zaman en basit dilden ve yeniden anlatmak lazım olması gerekenleri. İşte elimdeki kitap tam da bunu yapıyor. Karakter farklılıkları kadar, fiziksel olarak da farklı olan iki penguenin yaşamında bizler de aslında öteki olan nedir ve nasıl kurulur diye düşünebiliriz. Farklılıkların aslında zenginliğimiz olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlayabiliriz.

Yazar Vivet Pitelon Sparkes yazarken tüm bu yazdıklarımı niyetledi mi bilmiyorum elbette ama ben okurken içinde bulunduğumuz kaostan arındım azıcık. Dolayısıyla tüm farklılıklarına rağmen ilk bakışta hafif şaşkınlık yaşayan bu güzel çiftin hikayesini okumaktan keyif aldım. Elif Balta Parks’ın resimlediği kitap Kelime Yayınları’ndan çıkıyor.

Bir Pazar gününe, sakin, duru ve yalın bir anlatımla bu güzel penguenleri dahil edebilirsiniz. Çocuğunuza okurken onun arkadaşlarıyla ve sosyal çevresiyle kuracağı ilişkilere güzel ve sağlam bir temel atmış olacaksınız aynı zamanda. O temelde ayrımcılık karşıtı güçlü bir dostluk hikayesi eşlik edecek onlara ve farklılıkların zenginlik olduğu görüşü yer alacak. Yazdıklarımdan mesaj yönü güçlü bir kitap olduğu; daha doğrusu didaktik bir tavrı olduğu düşünülmesin yazarın. Tam aksine; o kendi yazma sürecinde sadece bir şeyi isteğince ve oldukça sade bir şekilde hikaye ediyor. Çok da güzel hikayelendiriyor anlatmak istediğini. Tam da çocukların göz hizasından. Sadece içindeki çocuğun varlığını unutan büyüklerin oluşturduğu tüm karmaşa ve hırçın söylemlerin karşısında ışıl ışıl parıldıyor. İşte bu nedenle üzerine yazarken keyif aldım ben de. Umalım da bunu dinleyen ve onlara okuyan büyükleri ikliminden yeteri kadar faydalanır kitabın. Tavsiye ile…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Saadet Sevinç Doğan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler