Masallı Boyama

Elimdeki kitap beş ayrı hikayeden oluşuyor. Mavisel Yener’in kaleminden çıkan kitap, Bilgi Çocuk tarafından basılıyor. Dorukhan Özcan’ın resimlediği kitabın renkleri yok. Yani aynı zamanda bir boyama kitabı. Keyifle okuyacağınız bu kitabı sonrasında da istediğiniz gibi boyayabiliyorsunuz.

Filin hapşurması ile tüm orman halkının korkuya kapılması, yine zürafaya özenen ve onun gibi ağacın en üst dallarındaki yaprağı yemek için ağaca çıkıp oradan inemeyen kedinin yaşadıkları kendimizden çokça şey bulacağımız durumlar. Bir başka hikayede anlatılan, annesinin kendisine ördüğü bereyi kaybeden ve bunun için üzülen kirpi de, sanki yanımızdan birisi. Salıncağı çok sevdiği için sıra beklemek istemeyen ama gerekli uyarıları alınca sırasını bekleyen yavru dinozor da hiç yabancı değil bize. Son olarak bencillik ve biraz da kıskançlık da maalesef çocukluk döneminde üzerini örtemeyeceğimiz ve mutlaka her çocuğun bir anında gözlemlenebilen durumlardan ve bu da son hikaye olan tavuskuşunda anlatılıyor. Kısacası yaşama dair farklı halleri eğlenceli bir şekilde önümüze getiriyor yazar.

Her hikayede didaktik olmayan ama inceden inceye bir konuya dair görüşün yer aldığı kitap okul öncesi çocuklar ve büyükleri için eğlenceli de. Çünkü aslında çocukluk hallerinin değişik durumlarını sunuyor yazar. Örneğin hapşurunca tüm orman ve hatta denizdeki canlıları da korkutan file yaklaşan yaşlı bir ayı ona mendil uzatıyor. Sonra da mikropları saçmamak için mendil kullanmanın önemine değiniyor. Aslında çocuklarla belirli konuları konuşmak için bir anahtar da veriyor bize kitap. Siz yanınızdaki miniğe okurken onun göz hizasından bakan bir yazarın elinden çıkan kitapla şanslısınız da. Aynı zamanda sizi de okur olarak o göz hizasına getiriyor. Bu da oldukça önemli bence. En eğlenceli kısmı da eğer isterse kitabı okuduğunuz çocuğun sonrasında bu sevimli karakterlere renk vermesi. Bu kez siz izleyebilirsiniz onun renk seçimini. Eğer yeterince kodlanmamışsa özgürce boyayacaktır her bir karakteri. Dolayısıyla kitap sizi de kendisine dahil ediyor ve tamamlanmayan kısmı çocuğunuza yaptırırken onu kendine ortak seçtiğine dikkat çekiyor. Ayrıca dostluk, dayanışma, yardımlaşma, iyilik gibi konular da işleniyor bu güzel orman sakinlerinin yaşadıklarında. Çocuğa bırakabileceğimiz en büyük miras da bu zaten. Sizce de öyle değil mi? Keyifle okumanız dileğiyle.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Saadet Sevinç Doğan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler