Komşu Teyze

Sıcacık bir hikaye elimdeki. Komşu teyzesini anlatan bir çocuğun hikayesi. Hayatta bunca kötülük olurken, hem çocuk edebiyatına sığınmak, hem de komşu teyzesi ile yaşadıklarını anlatan bir çocuğa kulak vermek galiba kendimize vereceğimiz en güzel hediye. Bir Pazar gününe de bundan iyisi gitmez zaten.

Heinz Janish’ın yazdığı ve Helga Bansch tarafından resimlenen kitap, Dürrin Tunç tarafından Türkçe’ye çevrilmiş. Kitabın basımını ise Yapı Kredi Yayınları üstlenmiş. Kapağından itibaren çizimlerini hayranlıkla takip edeceğiniz bir kitap Komşu Teyze. Bireyselleşmenin bunca büyük bir hızla arttığı ve insanların büyük binalarda yaşarken birbirinden bir haber olduğu çağımız insanına güzel bir anımsatma niteliğinde bir anlamda kitap. Komşuları ile ilgilenen ve onunla vakit geçiren çocuklu bir ailenin çocuğundan dinliyoruz Komşu Teyze’yi. Bize ona dair detayları verirken aslında eski zamanların o sıcak insan ilişkilerini de önümüze koyuyor. Özlemle ve güzellikle dolu geçen ve derdini, acısını paylaşan insanların sevinçlerinde de birarada olabildiği o güzel dönemlerden kalma bir hikaye sanki. İnsanların herhangi bir ayrıma gitmeden, sadece insan olma ortak paydasında buluşabildiği, o, belki de en güzel dönemlerden gelmiş gibi bu hikaye.

Komşu Teyze’nin herkese ve etrafındaki her şeye olan duyarlılığını en çok çocuk farkediyor aslında. Günlerce bir kuşun yuva yapmasını ve yavruların yumurtadan çıkmasını izleyen kadını izleyen çocuk aslında kayıt makinesi gibi. Çocuklar ve yaşlılar benzer özellikleri gösterir ve bu nedenle birbirlerine iyi gelirler ya; işte tam da ordan bir anlatım elimizdeki. Dolayısıyla sizi de sarıp sarmalıyor her sayfasında. Komşu teyze yaşlandığında onu ziyarete devam eden çocuk bu sefer ona geçmişte yaptıklarından bahsediyor. Beraber gülüp eğleniyorlar. Onların sevinçleri okur olarak bizleri de yakalıyor. Renkler, konu ve anlatım bakımından çocuğunuza okurken sizin de rahatlayacağınız; aynı zamanda basit ama güzel olanın farkına varacağınız bir kitap. Belki hepimizin, yaşanan her şeye rağmen; yeniden ve basit olandan başlayarak insani değerleri anımsamamız için bir fırsattır bu kitap. Yaşarken ve çocuk büyütürken en çok bu fırsatları görmek ve okumak belki geleceğimizde daha hassas, duyarlı, şefkatli ve vicdanlı insanlar yetişmesini sağlayabilir. Tavsiye ile…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Saadet Sevinç Doğan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler