Kayıp gelinliklerin muhatabı konuştu

Mayıs aynın ilk günlerinde gazetemizde bir haber yayınladık.

Dedik ki; “Belediyeye verilen bir tır gelinlik yok oldu!”

Bize bu manşeti attıran şey, iddianın büyüklüğünden kaynaklıydı.

Haber kaynaklarının iddiasına göre bir hayırsever gelinlik firması, elinde kalan modası geçmiş veya defolu gelinlikleri Kartepe Belediyesi’ne bağışlamış.

Ancak gelin görün ki gelinlikleri teslim alan ilgili birimden üç kişi bu gelinlikleri el altından satarak kazanç sağlamış.

Evet, iddia bu yöndeydi.

Bizim haberimizin ardından Kartepe Belediyesi’nde bir hareketlenme başlamış.

Zaten bölgede ayyuka çıkan bir konu olduğu için Başkan Üzülmez anında devreye girmiş.

Konunun muhataplarından iki kişiyi görevden uzaklaştırmış ve hakkında araştırma başlattırmış.

İşte bu haberin odak merkezinde bulunan kişi “ALO EVLAT” hattının başında bulunan Ali Oktay imiş.

***

Geçen akşam geç saatlerde telefonum çaldı ve arayan Ali Oktay’dı.

Bana yaşananları A’dan Z’ye anlatmaya çalıştı.

Bunun yanı sıra sitem etti, neden beni arayıp sormadın diye!

Ben de kendisine yaptığımız haberde gelinlikleri satanların isimlerinin verilmediğini dolayısıyla konunun muhataplarını bilmediğimizi söyledim.

Diğer yandan Kartepe Belediye Başkanı’nın bize olan afralı tafralı tutumunu bildiğim için, arayıp teyit etme seçeneğim de yoktu.

O yüzden bunu aklımın ucundan bile geçirmedim.

Ama ortada ciddi bir iddia vardı, ne yapabilirdik?

Kimseyi incitmeden, hedef almadan mesajımızı verdik.

Ali Oktay sosyal medyada kendisi olayı üstlenmeseydi yani bu olayın başında ben vardım demeseydi, biz bunu yine bilmeyecektik.

O nedenle medeni cesaretini tebrik etmek lazım.

Kendine son derece güvenir biçimde başından geçenleri en ince detayına kadar anlattı.

Ben can kulağıyla dinledim ve eksiksiz biçimde yazacağıma söz verdim.

Ali Oktay’ın söylediklerinden sonra takdiri yapacak olanlar bellidir.

Ama ne yalan söyleyeyim, Ali Oktay için üzüldüm.

Tecrübesizliğinin kurbanı olmuş. Umarım anlattıkları birileri tarafından dikkate alınır ve en kısa zamanda görevine geri döner.

Ali Oktay’ın ağzından çıkan her sözü kelimesi kelimesine sizlere aktarıyorum.

Yorum sizin…

“Henna gelinliğin sahibi benim çocukluk arkadaşım. Hatta Kartepe’ye bir mağaza açma fikrimiz vardı, hala da var. Gelinlik firmasının sahibi arkadaşım beni aradı ve modası geçen, atıl kalan gelinlikleri Vezirçiftliğindeki depodan çıkaracaklarını söyledi.

Bize yardım et, içinden işe yarayanları al, diğerlerini geri dönüşüme verelim bu depoda bize yük olmaya başladılar dedi. Sonra baktım içinde güzel işe yarayacak olanlar da var.

Ben de yeni evlendim, gelinlik işinin ne kadar zor olduğunu bilirim. Hep en sona kalıyor ve yük gibi geliyor. En azından ben öyle biliyorum.

Bu düşünceden yola çıkarak arkadaşıma, “benim çalıştığım yerde bizim gönül bağı mağazamız var, bir kısmını oraya götürsem, orada davetiyesi ve fakirlik belgesiyle gelene dağıtsam sizin için sıkıntı olur mu” dedim.

O da bizim için fark etmez ne yaparsan yap, depo boşalsın bize yeter dedi. Bende müdürümü aradım ve dedim ki; “müdürüm böyle böyle atıl gelinlikler var ama aralarında iyi olanlar da var. Bunları davetiye ile gelen fakirlere verir miyiz” diye sordum. Müdürüm de iyi olur değerlendiririz dedi.

Bende kafamda projeler üretiyorum, toplu nikah yaparız, gelinlikleri hediye ederiz falan gibi…

Neyse, ben Vezirçiftliği’ndeki depodayken bir tane küçük bir butiği olan bir arkadaşım gelinliklere bakmak istedi. Biz bunların içinden 10-20 neyse alırız dediler.

Ben de olabilir, tanesini 100 liradan veririz dedim. Bunlar almaya karar verdiler beni aradılar. Ben de Kaymakamlığın oradaki gönül bağı mağazamıza gelin orada vereyim.

Geldiler, on tane gelinliği ben onlara verdim, geri kalan 110 tane gelinliği de Kartepe Belediye’mizin gönül bağı mağazasına bağışladım. Ardından müdürümü aradım, ben on taneyi sattım, geri kalanını bağışladım dedim.

Müdürüm bana “yanlış yapmışsın bunun dedikodusu olur, parayı müdürlüğe bırak, öğrenciye burs parası olarak veririz dedi ve parayı bu şekilde müdürün bilgisi dahilinde dağıttık.

Sonra bu olay ne oldu biliyor musunuz? “işte iki tır gelinlik geldi, gelinlikler yok oldu. Ne yapacağımı bilemedim. Gelinlik firmasının sahibi arkadaşlarım deliye döndü, mantık alacak gibi değil!

Müdürüm diyor ki senin suçun yok, Henna diyor ki senin suçun yok, ben anlayamadım olay buralara nasıl geldi? Ben belediyede müdür değilim, başkan, o, bu değilim. Belediyenin şirketinde en alt birimde çalışan bir amirim. İnsanlar niye bu şekilde olayı çarpıtarak üzerime oynadılar anlamıyorum.

“Peki biz bu haberde Ali Oktay adını hiç geçirmediğimiz halde neden çıkıp sosyal medyada orada burada açıklamalar yaptın? Henna gelinlik olaya şahit, müdürün şahit. Niçin kendini ortaya attın”

diye sorduğumda ise;

“Aslında bu çok gerekliydi. Burada bir hayır yapıyorsun, ama etraftakiler bunu görmeyip bir tır gelinlik yok olmuş diyorlar.

Ben siyasetin içindeyim onur var gurur var. Bana iş akdin feshedilebilir dediklerinde durumu babamla paylaştım. Yemin ederim, benim babam bile acabada kaldı. Yani diyor ki, olay anlattığın gibiyse senin burada bir suçun yok, seni nasıl işten atarlar? Nelerle karşılaştım ben.

Kartepe’nin yarısı beni tanıyordu şimdi tamamı tanımıştır. E insanların içine çıkacağız, hep bir soru işareti olursa nasıl yaşayacağız?

Herkes bana tamam sen haklısın doğru ama niye iş akdine son veriliyor senin diyorlar. Vallahi ben de anlamıyorum ki neden…?

Üstelik gelinlik firması resmi yazı göndermiş gelinlikleri bana verdiğine dair. Şimdi bunun başka tartışılacak yanı var mı?

Gelinlik firması resmi kurumu ilgilendiren bir yanı yoktu ama olay buraya gelince resmi yazı yazmaktan imtina etmediler.

Onlar benim çocukluk arkadaşım çünkü.

Ben onlardan gelinlikleri aldım ama geri dönüşüme verecektim ama outlet mağazası açacaktık beraber. Ben bir kısmını iyilik olsun diye belediyeye getirdim. Zamanında bilgi evlerinin başındayken çocuk dergisi çıkartmıştım mesela. Bir iyilik yapalım dedim başıma bunlar geldi. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Aysun Özcan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Musa Adıyaman - 1- Allah var, ben inanmadım. 2- Henna Gelinlik ortaklarından birinin amcası Akp milletvekili midir? Henna Gelinlik, belediyeye kendisi veya başka bir firma üzerinden fatura kesmiş midir? 4- Bu vatandaş, başka insanlara karşı da bu kadar iyiliksever midir?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 18:14


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler