Hüseyin Ayaz, giderayak rantçıların ‘SU’yunu kesecek!

Ne yaptı, etti; Başiskele’yi muhalif kesime bile olumlu konuşturmayı başardı. Başiskele’nin bir kasabadan bir ilçeye dönüşmesini sağlayarak yaptı bunu. Ham madde verildi eline, işlemeye koyuldu. İyi de işledi, ciddi bir mesafe kat etti 10 yılda. Ancak 2 dönemin ardından “DUR” dendi Hüseyin Ayaz’a… 31 Mart’tan sonra veda edecek olan başkanlar arasında Ayaz.

Açık konuşmak gerekirse aldığı ödüller, önüne koyduğu “7 yıldızlı kent Başiskele” hedefini istikrarlı şekilde yürütmesinin Hüseyin Ayaz’ı, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına taşıyacağını düşünüyordum fakat Erdoğan’ın tercihi Tahir Büyükakın’dan yana oldu. Erdoğan’ın bu kararının “Başiskele” için olduğunu, kalan projelerin yerinden tamamlanması noktasında görevini sürdürmesine karar verdiği için Büyükşehir’de Ayaz’a şans vermediğini düşündüm ancak Erdoğan, Ayaz’a “Başiskele’de devam” da demedi.

Erdoğan’ın kararı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun manevi evladı olarak gördüğü Yasin Özlü’den yana oldu.

Ayaz saygı duydu, Derince’yi hizmetsiz bıraktığı için eleştirilen ve tekrar aday yapılmayan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut gibi küsmedi. Aday belirlenir belirlenmez destek açıklamasını yaptı, bunu lafta da bırakmayıp, onuna birlikte sahaya çıktı.

Kırılsaydı, küsseydi haklı mıydı, haklıydı…

Başiskele dört dörtlük hizmet mi aldı, almadı, hatta Ayaz’ın ilçeyi çok iyi yönetildiğini de iddia etmiyorum ancak bakir bir ilçeye, beldelerin birleşmesiyle kurulan bir ilçeye 5 yıldızlı oteller çekildi, özel eğitim kurumları çekildi, İl Emniyet Müdürlüğü bu ilçeye taşınıyor… Yani 12 ilçe belediye başkanı arasında en çok çalışan, en çok üreten, en çok ödül alan, en çok kendini hissettiren isimdi Hüseyin Ayaz…

Yarım kalan projelerin tamamlanması, önüne koyduğu hedeflerin gerçekleşmesi noktasında Ayaz’a seçilebilme şansının bir kez daha verilmesi adaletli bir karar olabilirdi AKP açısından. Olmadı…

***

Hüseyin Ayaz, bugün Wellborn Otel’de AKP Başiskele Belediye Başkan adayı Yasin Özlü, meclis üyeleri ve parti yöneticilerini kahvaltıda ağırlayarak, basın mensuplarına Sevgililer Günü’nde bir sunum yaptı. Bir veda toplantısıydı bu… Ayaz; 2009 yılından 2019 yılına kadar neler yaptığının özetini geçti bu sunumda.

Açıkladığı verilerle Ayaz, ardından konuşulmasının, ortaya atılabilecek olumsuz iddiaların önünü almış oldu bir nevi… Diğer yandan da kendisinden sonra başkanlık koltuğuna oturacak ismin basın ve kamuoyu açısından takibini kolaylaştırdı. Belediyenin taşınmazlarını aktarması önemliydi; bundan sonra seçilecek olanların, bu taşınmazların üzerine ne katacağı ya da bu taşınmazlardan ne kadar eksilteceği bu veriler üzerinden rahatlıkla takip edilebilecek!

Ve Ayaz’ın gündeminde sıcak su da vardı… Yeniköy’den çıkan sıcak su, dağıtacağı şifa nedeniyle ilçeyi canlandıracak bir kaynak, bir velinimet… Ayaz, “Beni aday göstermediler, bana ne” demeyip, bu sıcak suyun çevresindeki Hazine arazisinin, belediyenin mülkü olması için girişimlerde bulunduğunu aktardı. Ankara’ya kadar gitmiş bunun için…

Sıcak su ve çevresindeki arazilerin Hazine’den belediyeye geçmesi rantın önüne geçilebilmesi açısından oldukça önemli. Sıcak su ile birlikte değeri artan bu arazileri, birileri nüfusunu kullanarak, hiç kimsenin haberi olmadan Hazine’den satın alamayacak; tabii Ayaz, bu girişiminde başarıya ulaşırsa.

Başiskele, yapılaşmanın yoğun olduğu bir yer, bu nedenle de iktidar içindeki müteahhitlerin, mimarların da iştahını kabartabiliyor!

Ayaz, giderayak suyun, iştahı kabaran bu cenahın cebine akmasını engellemek için rant vanalarını kapatacak! Su sadece belediyeye akacak!

Hizmetlerinden memnun kalırsınız, kalmazsınız; seversiniz, sevmezsiniz ama bu hareketini takdir ettim Ayaz’ın.

Tıpkı MİA projesinde AKP’li bir aileye sağlanmak istenen rantın önüne geçmek için alttan alta çaba sarf eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı bu davranışından dolayı takdir ettiğim gibi.

Umarım seçimi kazanacak olan aday, sırtlanları etrafından def edip, Başiskele’nin bir rant kapısına dönüşmesinin önüne geçebilecek dirayeti gösterebilir.

Ayaz, bu noktada taviz vermemek için diretti…

Seçimi olur da Yasin Özlü kazanırsa, bu dirayeti gösterebilecek mi; yoksa bizim çocuk denilerek her istenileni mi yapacak onu da kazanırsa zaman gösterecek…

***

Toplantı sonrası dikkatimi çeken bir konuyu da aktarayım…

Sunumun ardından Hüseyin Ayaz, Yasin Özlü ile birlikte otel lobisinde basın mensupları ile sohbet etti. Bu sohbet sırasında Yasin Özlü’nün bir cümlesi ilginçti. Ayaz, Yasin Özlü’ye övgüler dizip, başarılı olacağına inandığını sıklıkla dillendirirken Özlü, “Hüseyin ağabey ile devam kararı alınsaydı, az üzülürdüm” ifadesini sarf etti. Yani, hizmet aşkı ile yola çıktığını iddia eden ve Hüseyin Ayaz’ın hizmetlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Özlü, Ayaz’ın karşısına rakip olarak çıkmış! Ayaz, her ne kadar “Biz rakip olmadık” dese de Özlü, aynı fikirde değil! Ayaz için devam kararı verilse idi içten içe bir üzüntü yaşayacağını itiraf ediyor!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz Karabıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Yeniköylü - Sıcak suyun çıktığı yerde 100 liradan arsa topladıklarınıda yazsaydın keşke...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 15:40
02

Birol koyuncuoğlu - Neden otel yedi yıldızlı ilcemizde basın toplandisisi yabacak belediyeye ait uykun mekan bulunamadimi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 15:40
01

Yuvacık - Arkadas sizin bu baslıgınıza hastayım EN BÜYÜK RANTC CI EMLAKCI kendisi heeee kendinin suyu kesilecek dogru

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 15:40


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler