Zabıtaların işi artık çok zor!

Mahkeme öyle bir karar aldı ki Kocaeli de dahil tüm illerdeki zabıta ekipleri için emsal teşkil edecek… Zabıta ekipleri artık bir seyyar satıcıya hakaret etmesi ya da bela okuması durumunda cezalandırılabilecek

Zabıta ekiplerinin görevleri malumunuz, dilencilere, seyyar satıcılara göz açtırmamak ise en asli görevi. Bazen öyle anlar oluyor ki seyyar satıcı ile dilenci oldukça gerilebiliyor. Bazen zabıta, bazen seyyar satıcı ya da dilenci hakaret ediyor, şiddete başvuruyor. Şimdi sizlere İstanbul’da yaşanan ve tüm Kocaeli de dahil tüm illerde emsal olabilecek, zabıta ekiplerini sıkıntıya sokabilecek karardan bahsedeceğiz. Mahkeme, sokakta mendil satan Ç.K. isimli kızın, kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayette bulunduğu zabıtaya; Ç.K.’den 2 ay uzak durma cezası verdi. Zabıta H.E. bu karara uymazsa cezaevine girecek.

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin'in haberine göre, Eyüp Sultan Camii önünde mendil satarak geçimini sağlayan Ç.K. isimli genç kız, satışını engellediği ve kendisine hakaret ederek küçük düşürdüğü gerekçesiyle zabıta memuru H.E. hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Savcılığa dilekçe veren Ç.K., “Eyüp Sultan Cami önünde mendil satarken yanıma zabıta memuru H.E. geldi. Benden mendil alan kişilere, ‘Para vermeyin bunlara. Saçını açsın da yüzünü görelim’ diyerek aşağıladı. Bende ona, ‘Sen ne biçim adamsın’ dedim. Bana bela okuyarak yanımdan uzaklaştı. Sözleri karşısında küçük düşürüldüm hakarete uğradım. Kendisinden şikayetçiyim. Bir daha bana yaklaşmasın” diyerek tedbir alınmasını da istedi. Savcılık, zabıta memuru H.E. hakkında soruşturma başlattı. Mahkeme, H.E.’nin mendilci kıza 2 ay yaklaşmaması için tedbir kararı verdi. Bu kararla, Türkiye’de ilk kez, bir zabıta memuru hakkında mendilci kıza yaklaşmama cezası verilmiş oldu. Zabıta memuru H.E. bu kararı çiğneyip Ç.K’ye yaklaşması halinde cezaevine girecek.

Peki bu kararın ardından Kocaeli’de ya da diğer illerde zabıta ekiplerinin kendilerine hakaret ettiğini öne sürüp şikayetçi olan seyyar satıcı ya da dilenciler ortaya çıkarsa..? Zabıta ekipleri, seyyar satıcılara ya da dilencilere müdahale etmeye çekinir bir duruma gelirse..? “Para vermeyin bunlara, yüzünü açsın görelim” diyen ve “Sen ne biçin adamsın” cevabıyla karşılaşıp bela okuyup giden zabıtaya bu ceza verildiğine göre bundan böyle tüm zabıtalar kime nasıl müdahale edeceği konusunda ince eleyip sık dokumak zorunda kalacak! 

19 Kas 2017 - 11:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler