Zabıta Suriyelileri topladı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri düzenli denetimlerle dilenciliği engelliyor ve sorunların giderilmesinde öncü oluyor. Ekipler önceki gün ışıklarda dilenen Suriyelilere müdahale etti

Suriyeli mülteciler bütün ülkenin sorunu. Türkiye’de en ufak bir alt yapı hazırlığı yapmadan, mevcut kampların kapasitesi dolu olduğu halde kapıları açan ve mülteci kabulüne başlayan yetkililer çok büyük sorunların yaşanmasına sebep oluyor. ‘Ucuz iş gücü’ olarak görülen Suriyeliler, kayıtlı işsizlik oranlarının artmasına sebep oluyor. Pek çok Suriyeli ise iş bulamıyor, sokakta yaşıyor. Aileleriyle birlikte dilencilik yaparak geçinmeye çalışan Suriyelilere yol gösteren, iş, aş ve kalacak yer sağlayan yok. Sadece kentimizde binlerce Suriyeli barınıyor.

Suriyelilere kalacak yer temin edemeyen, Suriyelilerin dertleriyle dertlenmeyen yetkililer, ışıklarda dilenen Suriyeli kimselere de izin vermiyor.

Büyükşehir Belediyesi dilencilik yaparak vatandaşların dini ve vicdani duygularını sömürenlere önceki gün mücadele etti. Zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri denetim çalışmalarında, küçük yaştaki çocukların kullanarak araç trafiği içerisinde tehlikeli bir şekilde dilencilik yapanlara geçit vermiyor. Bu kapsamda müdahale edilen şahısların dilencilik yaptığı yerden kaldırılması sağlanıyor ve idari denetim cezası veriliyor. Günlük ortalama 3 araç ile periyodik olarak devriye faaliyeti yapılıyor.

DEVRİYE GEZİYORLAR

Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Şube ekipleri 7/24 araçlı devriyeler halinde ana arterlerde denetim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmit ilçesinde dilencilik yapılan Kandıra Yolu Solaklar, Terminal, Yahya Kaptan, Sakıp Sabancı, Kandıra Sapağı köprü altı ve çevreleri, Yeni Gölcük Yolu, Ömer Türkçakal bulvarı D-100 üzeri yan yollar gibi bölgeler de görev yapılıyor. Bu noktalarda bulunan trafik ışıklarında dilenen çocuklar veya bir yetişkinle birlikte dilenenlere engel olunuyor. Özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu trafik ışıklarında durarak araçlardaki vatandaşlardan para toplamaya çalışan dilenci çocuklar kendileri ve sürücüler tehlike oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri belirli noktalarda gerçekleştirdikleri denetimler sırasında dilencilik yapanlara idari denetim cezası kesiyor. Ekipler ihtiyaç sahibi yetişkin ve çocuk dilenciler için ilgili devlet kurumlarıyla irtibata geçerek gerekli sosyal ve ekonomik desteklerin verilmesine de katkıda bulunuyor.

Büyükşehir Zabıta ekipleri ilgili görevlerinin yanında, devriye sırasında görülen eksiklikleri 153 haber merkezi aracılığıyla diğer birimlere paylaşarak giderilmesini sağlıyor.

09 Eki 2017 - 12:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

bülent yıldız - körfez,e gelsinler burada karışan yok ,istedikleri gibi dilensinler yol kessinler burada herşey serbest.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ekim 12:04


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler