YSK’nin yerel seçime ilişkin kararı Resmi Gazete’de

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir 138 sayılı Genelge'de yapılan bazı değişiklikleri içeren kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı

Bu kapsamda birinci fıkra, “Sandık kurulu başkanı tarafından görevlendirilen üye, oy zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan oy pusularını okumadan önce, seçim türüne göre ters çevirerek tasnif edip masanın üstüne koyar. Bu işlem tamamlandıktan sonra başkan, 41. maddedeki sıraya göre oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği şekilde okur.” şeklinde düzenlendi.

Genelgenin 43. maddesinin birinci fıkrasında, “Sandık kurulu başkanı tarafından görevlendirilen üye, oy zarfını sandıktan teker teker alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği şekilde okur.” ifadesi yer alıyordu.

MUHTARLAR SEÇİMİYLE İLGİLİ KARAR

Ayrıca genelgenin 48’inci maddesinin son bendine de “Muhtarlık için kullanılan oy pusulaları, muhtarlık için oy kullanma hakkı bulunan seçmen sayısından fazla çıkarsa tüm muhtarlık oy pusulaları tekrar ayrı ayrı zarflara konularak sandığa atılır ve fazla kullanılan oy sayısı kadar zarf sandıktan çekilerek açılmadan ayrı olarak paketlenir ve bu husus tutanağa geçirilir. Sayım ve döküm işlemlerine bu işlem yapıldıktan sonra devam edilir.” düzenlemesi eklendi.

17 Oca 2019 - 08:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Lemi - yav canım çekti toplanalım kızılcahamamda. alalım dansözleri oynatalım masalarda içelim içkileri su gibi. felekten bir gün çalalım. akpli olarak yemediğimiz bok değil. Allah deriz Ramazanda dansöz oynatır su gibi içki içeriz millet de bizi müslüman dini bütün zanneder. akpliler seçimden sonra geçmişte yaptığınız gibi toplanın kızılcahamamda. Tarih unutmaz millet de unutmadı Allahsızlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 08:43


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler