Yok deve! gerçekten almışlar ..

Yıllardan beri şu anda bulunduğu alanda hizmet veren Perşembe Pazarı sonunda, Doğu Kışla’da yapılan kapalı Pazar alanına taşınacak. Bu duruma çok sevinen Pazarcılar Odası ise temel atma töreninde bakın ne yapacak..

Birkaç yıl önce Pazarcılar Odası, Perşembe Pazarı’nın Kadıköy Mahallesi’nde yapılması planlanan katlı otoparkın alt katına taşınması konusunda Büyükşehir Belediyesi’yle anlaşmıştı. Pazarcı esnafı bina tamamlandıktan sonra iş yapamayacakları gerekçesiyle bu binaya taşınmak istememişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililer pazarcılarla pek çok kez masaya oturdu. Kocaeli Pazarcılar Odası yöneticileri söz konusu taşınma işlemi için Ankara’ya giderek bakan Fikri Işık ile de görüştü. Sonuç olarak pazarcıların da istediği oldu ve Perşembe Pazarı’nın Doğu Kışla’da yapılacak kapalı pazara taşınmasında karar kılındı.

Kapalı Pazaryeri ve Otopark projesinin temeli ise 19 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek törenle atılacak. 35 bin metrekare alan üzerine kurulacak projenin 19 bin metrekaresi de Pazar yeri olarak kullanılacak. Alana 371 araçlık da bir otopark inşa edilecek. Proje Büyükşehir’in. Kocaeli’nin belirli noktalarına yapıldığı gibi Doğu Kışla alanına da bir Pazar alanı kurulacak, hem vatandaşlar hem de Pazar esnafı bu projeden faydalanacak. Vatandaşlara daha güzel imkanlar ve projeler üretmek elbette belediyelerin görevi. Fakat Pazarcılar Odası bu duruma öyle sevinmiş ki iş temel atma töreninde deve kesmeye kadar gelmiş. Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim konuyla ilgili daha önce söz verdiği gibi 16 bin TL vererek Kuşadası’ndan deve almış.

Deve Pazar esnafı da görebilsin diye temel atılacağı gün alanda gezdirilecekmiş. Sonrasında da pazarcılar deveyle şehir merkezinde yürüyeceklermiş. Duruma ne gibi yorumlar geleceği de şimdiden merak konusu.

05 Ara 2017 - 22:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kamil Doğru - Cumartesi Pazarı Taşınırken Nevzat Doğan a Saldıran Ona Hakaretler Yağdıran Pazarcılar Esnafına O dönemde Fikri Işık Sahip Çıkmış ve Bu Proje İçin Söz Vermişti..Yerine Getirdi..Ama Bu Yüzden Fikri Işık İle Nevzat Doğanın Arası Fena açıldı..Bakalım Temel Atma Törenine Nevzat Doğan Katılacakmı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Aralık 22:57


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler