Yıllar önce vatani görevini yaptıkları yerde bu kez ziyaretçi oldular!

1984 yılında vatani görevlerini yaptıkları T.C.G.Yarhisar'ı, 2006 yılından itibaren Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet verdiği Kavaklı sahilinde ziyaret edip özlem giderdiler

Yıllar önce vatani görevini yaptıkları yerde bu kez ziyaretçi oldular!
Yıllar önce vatani görevini yaptıkları yerde bu kez ziyaretçi oldular!
Haber albümü için resme tıklayın

1984-3 tertip olarak T.C.G.Yarhisar'da serdümen er olarak vatani görevini yapan Ali Bala ile aynı dönem telsiz çavuş olarak görev yapan Mehmet Remzi Kızıltaş, otuz üç yıl sonra gemilerini ziyaret etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. T.C.G.Yarhisar'da 1980- 1985 yılları arasında makine bölüm astsubayı olarak görev yapan, müze gemi müdürü İlhan Akbulut ile de yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğu yaşandı. Alanya'da yaşayan Ali Bala ile Karamürselli Mehmet Remzi Kızıltaş buluşarak, Akbulut'un rehberliğinde eski gemilerini gezdi.

YILLAR GEÇSE DE DUYGULAR SİLİNMİYOR

“Yıllar geçse de duygular asla silinmiyor” diyen Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut, “33 yıl önce ben yirmi dört yaşında genç bir astsubayken, bu değerli iki kardeşim de vatani görevlerini yapmak üzere yirmi yaşlarında, bize emanet edilen vatan evlatlarıydı. O dönem zorlu görevlerimizin yanında, keyifli anılar da yaşadık. Uzun yıllar sonra bir şekilde temas kurup kendilerini müze gemimize davet edip, birlikte her alanını gezdik, anıları tazeledik. Belediye Başkanımız sayın Mehmet Ellibeş adına, kendilerine birer teşekkür belgesi takdim ettik” dedi.

25 Eyl 2017 - 09:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler