Yasak afişlere ceza yağdı

İzmit’te yasak yerlere afiş asanlara belediye tarafından ceza yağdı

İzmit’te yasak yerlere afiş asanlara para cezası yağdı. İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, trafolara, elektrik direklerine, duvarlara yasak olmasına rağmen afiş asan 15 işletmeye 8 bin 55 lira para cezası kesildi. Yetkililer, bir yıl içinde şehrin muhtelif yerlerinde asılan ve çevre kirliliği oluşturan 3 bin 788 adet afiş ve tabelanın tek tek kaldırılarak asan kişi ve kurumlar hakkında da yasal işlem yapıldığını söyledi

Yasal yerlere afiş asan, broşür dağıtan 90 işyerine ise uyarı yapıldı. Yetkililer, “Konuyla ilgili sık sık uyarılarda bulunmamıza rağmen bazı kişi ve kurumlar uyarıları dikkate almayarak duvarlara, elektrik panolarına, direklere ve kamuya ait alanlara afiş asarak görsel kirlilik oluşturmakta ve kent estetiğini bozmaktadır. Ayrıca izinsiz ve gelişigüzel olarak yol kenarlarına monte edilen reklam tabelaları bazı bölgelerde sürücülerin görüş açısını kapatıyor. Zabıta olarak, yasak yerlere asılan afişleri tek tek toplarken; uyarılara rağmen afiş, broşür ve tabela asan kişi ve kurumlar hakkında da yasal işlem yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

19 Oca 2018 - 11:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler