Yanlış tedavi sakat bıraktı..!

Düşerek kolundan yaralanan, dirseği çıkan K.U. Gebze Fatih Devlet Hastanesi aciline gitti. Burada uygulanan yanlış tedavi nedeniyle K.U.’nun sol kolu işlevini yitirdi, yüzde 40 engelli kaldı

Yanlış tedavi  sakat bıraktı..!
Yanlış tedavi  sakat bıraktı..!
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında yaşanan yanlış tedavi skandalıyla ilgili dava süreci hala devam ediyor. 2016 yılında Gebze 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tazminat davasında Sağlık Bakanlığı söz konusu davada idari yargının görevli olduğunu ifade etti. Mahkeme bakanlığın itirazını reddetti. Bunun üzerine bakanlık olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması istemiyle Danıştay’a başvurdu. Danıştay tarafından konu Uyuşmazlık Mahkemesi’ne iletildi. Mahkeme, bakanlık başvurusunu yerinde buldu ve itirazı kabul etti. Davacı mağdur K.U. şimdi idare mahkemesinde yeniden dava açacak ve hyanlış tedavi yapan hastaneye karşı hakkını savunacak.

STAJYERLERE BIRAKTI

Peki olay buraya nasıl geldi? K.U.’ya nasıl yanlış tedavi yapıldı? Olay 2014 yılının kasım ayında yaşandı. Yüksekten düşen K.U. isimli vatandaş kolunda dirsek çıkığı şikayetiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin acil servisine gitti. K.U.’nun iddiasına göre burada muayenesini yapan acil doktoru M. “Benim biraz işlerim var. Bana gerek yok, ben ilgilenemem” diyerek hastayı stajyerlere ve hasta bakıcılara teslim etti. Hasta bakıcı ve stajyerler hastanenin acil servisinde K.U.’nun omzundan, koltuk altından, bileğinden ve sırtından bastırarak çıkan dirseği yerine yerleştirmeye çalıştı. 20 dakika boyunca devam eden operasyon sırasında K.U. bayıldı. Ancak bu aşamada bile doktor M. gelmedi.

3 HAFTA ALÇIDA KALDI

Bir süre sonra K.U.’nun kolunun röntgen filmi çekildi. K.U.’ya dirseğinin yerine oturtulduğunu söyleyen yetkililer kolunu alçıya aldı ve 3 gün sonra kontrole gelmesini tembihledi. 3 gün sonra kontrole giden K.U.’ya alçının 3 hafta sonra çıkarılacağını ifade edildi. 3 haftalık süreyi beklemeye başlayan K.U. bu süre içerisinde kolundaki ağrılara dayanamadı ve Özel Gebze Tıp Merkezi’ne gitti. Buradaki doktorlar, 3 haftalık alçı süresinin çok uzun olduğunu, en fazla bir hafta 10 gün içerisinde alçının çıkarılmasını gerektiğini, aksi halde kolda işlev bozukluğu olabileceğini belirtti.

ÖZEL HASTANEDE ANLADI

K.U’nun uzun süre alçıda kalan kolunda bilekten omza kadar iç kanama yaşandı. Bu durum özel hastanede tespit edildi. Normal prosedürde hastanın uyutulduğunu ve dirsek çıkığının tedavi edildiğini belirten özel hastane doktorları, devlet hastanesindeki uygulamanın yanlış olduğunu açıkladı. Sol kolunda işlev kaybı yaşanan, yüzde 40 engelli durumuna düştüğü ifade edilen K.U. 8 ay boyunca işine gidemedi, çalışamadı. Gebze Fatih Devlet Hastanesi kendisiyle ilgilenmediği için K.U. maddi manevi tazminat davası açmak üzere Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Gebze 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde uyuşmazlığıa konu dava süreci böylelikle başlamış oldu.

21 Kas 2017 - 10:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Emel karaer - Orada görevli bir doktor vardı halada orada olabilir mehmet en borak olması lazım. O pis herifte babamın kangrenine yanık merhemi vermişti zamanında daha da kötüleşince durum yüzyıl hastanesine götürdük sağolsun orası bizi acil olarak üniversite hastanesine yönlendirdi de 2sene süren tedaviden sonra iyileştirebilmiştik. Adı açıkça yazmayınca doktorun o olduğunu düşündüm. Umarım bu doktorları meslekten men eder ve cezalandırırlar..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36
04

second - kardeşim heryerde yorum yazmayı bırak adam gibi yazıyı okumana bak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36
03

ersoy gülsüm kandemir - Şimdi bu hastanelerin en üst amiri Şenol Ergüney sağlık müdürü olsa ne olur,Mürsel Durmaz gitse ne olur.Allah bu millete sabır versin.Vatandaşa geçmiş olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36
02

second - kardeşim heryerde yorum yazmayı bırak adam gibi yazıyı okumana bak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36
01

miraç - yahu her türlü idare mahkemeleri görevli. asliye hukuk da neyin nesi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 10:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler