Yağmur ile birlikte bakın ne yağdı!

Kocaeli’nin kanser ovası olarak bilinen ilçesi Dilovası’da yağan yağmur ile birlikte ortaya çıkan görüntü korkuttu. İnsan sağlığına ne denli önem veriliyor bu ilçede buyurun kendi gözlerinizle görün…

Yağmur ile birlikte bakın ne yağdı!
Yağmur ile birlikte bakın ne yağdı!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu bu ilçede? Adı kanser ovasına çıktı, çözüm noktasında atılan tek bir adım yok. İnsanlar, yavaş yavaş ölüyor…

Dilovası, yerleşim yerleri ile ağır sanayinin iç içe olduğu bir ilçe. Ne halkı bölgeden taşıyorlar ne de ağır sanayiyi, böyle sürüp gidiyor hayat. Bırakın sanayiyi taşımayı, yenileri ekleniyor sanayi kuruluşların, kimileri ise alanını genişletiyor. Tıpkı Kömürcüler OSB gibi. İlçenin en çok şikayet edilen, halkı mağdur eden kuruluşu bu OSB. Buradan yayılan kömür tozu, halkın balkonlarına, pencerelerine, evlerine, dükkanlarına, okullarına kadar ulaşıyor.

Şu anda AKP Kocaeli Milletvekili olan Dilovası eski Belediye Başkanı döneminde halk, belediyeye yürümüş ancak olay çözüme kavuşmamıştı. Mevcut Belediye Başkanı Ali Toltar da bu soruna çözüm bulamadı. Dün denize akan siyah renkli suyun da bu OSB’nin atıkları olduğu öne sürülmüştü. Çocuklar, yetişkinler siyaha bürünen denizde yüzüyordu.

Daha bu görüntülerin üzerinden saatler geçti ki bastıran sağanak yağmur, tehlikenin boyutunu gözler önüne bir kez daha serdi. Dilovası Turgut Özal Mahallesi ile Kayapınar Mahallesi’nde yağmur ile birlikte her yerin siyaha boyandığı görüldü. Araçların üzeri, balkonlar, çerçeveler kömür tozunun yağmura karışmasıyla kararmıştı. İnsanların sağlığı ile ne denli oynandığı, Dilovası halkının hangi şartlar altında yaşamını idame ettirdiğini gösteren fotoğraf ve videoyu çeken Faruk Yıldırım isimli vatandaş, sosyal medya hesabında dün şu ifadeleri paylaştı: “Turgut Özal Mahallesi ve Kayapınar Mahallesi’nden, bugün itibariyle yağan yağışla birlikte her tarafın kömür tozuyla kapladığı delilli kanıtlı bir görüntü.

Şimdi vicdanınıza soruyorum, ne suçu var bu güzelim insanların, bebelerin yaşlıların, yazık değil mi bu insanlara? Tek başıma da kalsam mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Halkımızı ve kendi haklarımızı sonuna kadar savunacağız. İnsan gibi yaşamak için ne yapmamız gerekiyor? Hukuksal mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz... Saygılarımla.”

16 Tem 2018 - 11:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy’dan yetkililere - Hayırdır bir tane açıklamanızı duyamaz oldum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Temmuz 11:41


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler