Vekillere kıyağın kapsamı genişledi!

Vatandaşlar implantın tanesine neredeyse bin 500 lira para ödüyor. Vatandaşın cebinden çıkan parayla vekillere yapılan kıyağın kapsamı ise genişledi

Vatandaşların; tanesine yaklaşık bin 500 lira para verdikleri implantlar, eskisi yenisi tüm milletvekillerine ve ailelerine ücretsiz yaptırılıyor daha doğrusu masrafı vatandaşın cebinden çıkıyordu. Son yayımlanan yönetmelikle 'implant kıyağının' kapsamı genişledi. Ağız başına 8 olan beleş implant kontenjanı 12'ye çıkarıldı. Gözlük çerçevesinden, işitme cihazına kadar birçok sağlık hizmetinin kıyak kapsamı da vekiller ve yakınları için genişletildi. İşte detaylar...

TBMM Sağlık yönetmeliği değiştirilerek bugün yayınlandı ve 550 Milletvekili ile, eski milletvekili, dışarıdan atanan bakanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ücretsiz diş implant hakkı, 8'den 12'ye çıkarıldı.

İşitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da yeniden belirlendi. Gözlük çerçeve fiyatı 350 lira, gözlük bir çift cam fiyatı 200 lira, işitme cihazı her bir kulak için 3 bin lira, işitme cihazı tamir ücreti 250 lira olarak tespit edildi. İmplant başı 500 lira olan malzeme ücreti de bin liraya yükseltildi.

DANIŞTAY VE YARGITAY DA VAR

Meclis'in ücretsiz tedavi hakkı, 13 bin 500 eski ve yeni vekil ile, ailelerinin yanı sıra Danıştay ve Yargıtay üyelerini de kapsıyor. Son KHK ile milletvekillerinin yararlandığı sağlık hizmeti kapsamına alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve bunların emeklileri ile aileleri için de 12 implant, kulaklık ve gözlük hizmeti ücretsiz olacak. Fiyat artışları her yıl güncellenecek.

Yeni yönetmelik ile şu hüküm getirildi:

– Hak sahipliği süresince her bir çene için en fazla altı adet kemik içi implant bedeli ödenir. İmplant gövdesi, iyileşme başlığı ve daimi başlık ile hassas tutucu malzeme bedelleri TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir ve TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. İmplant malzeme bedelleri ile hassas tutuculu protezlerde kron işleme için ayrıca bir ödeme yapılmaz

GÖZLÜK VE KULAKLIK

Gözlük camı ve çerçevesi için ödenecek azami miktar TBMM Başkanlık Divanınca tespit edilir. Bu tutarlar TUİK tarafından her yıl açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranında artış sağlanarak Kurumca karşılanır. Gözlük camları, en az 0.5 diyoptrilik değişiklik olması ve reçete edilmesi halinde Kurumca ödenir. Uzman hekim reçetesi ile işitme cihazı kullanması gereken hak sahiplerinin aldıkları cihazın bedelleri ile cihazın bozulması halinde tamir ücretleri TBMM tarafından ödenir. 5 yıldan önce yenilenen, işitme cihazlarının bedelleri ödenmez.”

13 BİN 500 KİŞİYİ KAPSIYOR

Meclis’in ücretsiz tedavi hakkından toplam 13 bin 500 kişi yararlanacak. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Danıştay ile Yargıtay üyelerinin de tedavi giderleri TBMM üyeleriyle eşitlenmişti. Artık bu iki kurum üyeleri ve yakınları, 12 implant yaptırdıklarında parasını Yargıtay-Danıştay ödeyecek.

VATANDAŞIN 4 HAKKI VAR

SGK vatandaşlara ise 4 adet implant yaptırma hakkı tanıyor. Devlet hastanelerinde yaptırılan implantların kalitesi ise üst düzey değil. Devlet hastanelerindeki implantlar, kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık gösterebiliyor.

Kaynak: Sözcü

24 Şub 2018 - 14:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler