Üniversiteye başladı ama çobanlığı bırakmadı

Çobanlık yaparken Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği’ni kazanan ve başarı öyküleriyle takdir toplayan Musa Keçikıran, üniversite hayatına başladı. Keçikıran, ailesinin yanına gidip yine çalışacağını belirtti.

Üniversiteye başladı ama çobanlığı bırakmadı
Üniversiteye başladı ama çobanlığı bırakmadı
Haber albümü için resme tıklayın

Azmi ve başarı öyküsü ile haberlere konu olan Musa Keçikıran Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim hayatına başladı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret eden Keçikıran burada, “Yaz tatillerin de tekrar köyüme dönüp çobanlık yapacağım” dedi.

“TÜM GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLMALIDIR”

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Arapoğlu kırsal mahallesinde yaşayan Musa Keçikıran’ın aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparken test çözerek üniversiteye hazırlanması ve kazanmasını büyük takdirle karşıladığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Musa tüm gençlerimize örnek olmalıdır. Musa’yı tebrik ediyorum. Ben de çobanlık yaptım, bağ bahçe işleriyle uğraşarak inşaatlarda çalıştım. Hayatın çilesini çekenler tahsilini daha güzel yapar ve sarılır” dedi.

BABA MESLEĞİ ÇOBANLIKTAN GURURLA SÖZ ETTİ

Dağlarda çobanlık yaparak bir yandan evine ekmek götürürken diğer bir yandan da üniversite sınavına hazırlandığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na söyleyen Musa Keçikıran, alın teri döktüğü baba mesleği çobanlıktan gururla söz ederek, tatillerde ailesinin yanına gidip yine çalışacağını belirtti.

04 Eki 2018 - 11:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hakan - Başarının özel okullarla geleceğini fehmedip çocuklarını özel okullara gönderen sayın veliler görün işte bu çocuğu.son yıllarda boyle yokluk içinde kendi imkanlarıyla başarıyı yakalayan birçok öğrencimiz var.Musa bunlardan sadece bir tanesi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ekim 11:33


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler