Türkiye, bizden duymuştu; işte belgesi!

Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de TOBB’a bağlı tüm odaların kongreleri ertelenmişti. Bu erteleme kararını resmiyete döken o belge de elimize ulaştı

Türkiye, bizden duymuştu; işte belgesi!
Haber albümü için resme tıklayın

TürkiyeOdalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm odaların seçimlerinin 2018 yılının nisan ayına ertelendiğini Kocaeli Barış gazetesi olarak tüm Türkiye’ye duyurmuştuk. 22 Eylül Cuma günü “Tüm Türkiye’de oda seçimleri ertelendi” başlığı ile haberleştirdiğimiz, sonrasında diğer basın kuruluşlarına da yayılan bu bilgiye temkinli yaklaşanlar vardı. Oda seçimlerinin ertelendiği bilgisi netti ancak resmi belge yoktu ve beklenen o belge de elimize ulaştı.

TOBB’a bağlı Ankara Ticaret Odası seçimlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılının nisan ayına ertelenmesinin ardından onu İstanbul Ticaret Odası takip etmişti. FETÖ yapılanmasının özellikle odalarda yerleşmiş olması sebebiyle gerekli temizliğin yapılabilmesi adına alındığı iddia edilen erteleme kararı, sonunda tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde düzenlenmişti. Buna göre Kocaeli’de ekim ayı içerisinde yapılması planlanan KSO, KOTO, GTO ve KTO seçimleri Ankara’da olduğu gibi 2018 nisan ayına ertelenmişti. Erteleme talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten yetkililerin Erdoğan’dan onay aldıkları öğrenilmişti. Konuyla ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklama yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışından dönmesinin beklendiği ifade edilmişti. 21 Eylül’de alınan bu kararı 22 Eylül günü ilk duyuran gazeteydik. Ancak resmi belge olmadığı için tereddütte kalanlar vardı ve o belge de elimize ulaştı. Bakanlar Kurulu’nca alınan kararın resmi belgesini de sizlerle paylaşıyoruz.

İŞTE O BELGE

24 Eyl 2017 - 09:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler