Türk Sağlık Sen’de yeniden Çeker dönemi

Türk Sağlık Sen 6’ncı Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Ömer Çeker tekrar başkan seçildi

Türk Sağlık Sen 6’ncı Olağan Kongresi MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığını Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan yaptı. Yaklaşık 19 yıldır sendika başkanlığını yürüten Ömer Çeker kongrede başkan seçildi. 110 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede, 7 asil, 7 yedek yönetim kurulu, 3 asil, 3 yedek denetim kurulu ve 4 üst kurul delegesi seçildi.

BU SİZLERİN BAŞARISIDIR

Kongrede konuşan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, “Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesinin bu günlere gelmesinde emeği geçmiş olan üye, temsilci, delege ve yönetim kurulu üyeleri ile el ele vererek gönül birliği içerisinde sendikamızın bayrağını hep birlik de zirvede tutmak için gayret sarf ettik. Sendikamız Kocaeli kamuoyunda güçlü, saygın, söyledikleri toplum tarafından kabul gören bir kurum haline gelmiştir. Bu başarı sendikamıza gönül vermiş üye, temsilci, delege ve yönetim kurulu üyeleri ve sizlerin başarısıdır. Türk Sağlık Sen sağlık çalışanının bugünü, yarını ve geleceğidir.” dedi.

BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR

“İçerisinde bulunduğumuz dönem zor ve sıkıntılı bir dönemdir” diyen Çeker, “Hizmet ürettiğimiz sektörde her şey her geçen gün kötüye gitmektedir. Bunun için ülkemizin ve sağlık çalışanlarının Türk Sağlık Sen’e ihtiyacı vardır. Çalışanın tek sahibi ve hamisi olan Türk Sağlık Sen’i hep birlik de fikir birliği, gönül birliği, güç birliği ederek daha da büyüterek güçlü hale getireceğimize olan inancım tamdır. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda, yapı taşlarımızı oluşturan üye, temsilci, delege, şube yönetim kurulu ve şube başkanının üzerinde büyük bir sorumluluk var. Enerjisini Türk Milletinden ve kamu çalışanlarından alan tek milli sivil toplum örgütü, Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen’dir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

ZOR OLANI SEÇTİNİZ

“Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum hakkında hepimizin az veya çok bilgisi var.” diyerek sözlerini sürdüren Çeker, “Ülke gerçeklerini göz ardı etmeden, zor bir dönemin bizi beklediğini bilerek hareket edeceğinize inanmaktayım. Bazı şahıslar gibi sizlerde, sistemden nokta kadar faydalanmak beklentisi, umudu ve hayali ile kimliklerinizden sıyrılıp dünya görüşlerinizi ve onurlarınızı ayaklarınızın altına alarak menfaat temin etme adına kamu çalışanlarının geleceğini çalmak, siyasi iradenin ekonomik, sosyal politikalarını hayata geçirmek ve kamuoyu oluşturmak için kurulan malum sendikaya üye olabilirdiniz. Belki görev yaptığınız yerlerde rahatta edebilirdiniz. Belki mevki makamda alabilirdiniz. Ama bunu yapmadınız. Zor olanı seçtiniz” ifadelerini kullandı.

BAŞARAN VE YÜKSELEN OLACAĞIZ

“Sizler kamu çalışanlarının ümidi, yarınlarına ışık tutacak bir meşale, derin uykuya dalan kamu çalışanların uyanmasını sağlayacak, onlara doğruları anlatacak rehbersiniz. Sizler birer kahramansınız. Sizler ışığınızla diğer kamu çalışanlarının aydınlanmasını sağlayacak ışıksınız. Bu zor dönemde, yapılan baskılara rağmen yılmadan hep birlik de mücadele etmemiz gerektiği hususu çok önemlidir. Bu bilinçle hareket etmek suretiyle, birlik ve beraberliğimizin bütünlüğünü koruyarak, Türkiye Kamu Sen’i, Türk Sağlık Sen’i ve Kocaeli Şubemizi daha da güçlendireceğimize olan inancım tamdır. Güçlü Sendika, Güçlü Çalışan demektir. Sendika üyesi, Temsilcisi, Yönetim kurulu üyesi olarak hep birlikte Çalışan, Başaran ve yükselen olacağız” sözlerini kullandı.

YÖNETİM KURULU

Şube Başkanı Ömer Çeker

İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak

Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Saniye Yıldıran,

Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ümit Birol

Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Arif Ovalı

Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Yaşar

DENETLEME KURULU

Erkan Temel

Arif Balcı

Haşim Çöl

DİSİPLİN KURULU

İbrahim Er

Burhan Danacı

Orhangazi Gencel

ÜSTKURUL DELEGELERİ

Ömer Çeker

Zekai Dumlupınar

Recep Pehlivan

Oğuzhan Gün

25 Kas 2017 - 14:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler