Türk Ocakları Azerbaycan’ı unutmadı

Türk Ocakları ile Azerbaycan Dernekleri Federasyonu 1990 yılında Sovyetler Birliği ordusunun, Azerbaycan’a girerek 134 sivili öldürmesini konu alan söyleşi gerçekleştirdi

Türk Ocakları Azerbaycan’ı unutmadı
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ile Azerbaycan Dernekleri Federasyonu 1990 yılında Sovyetler Birliği ordularının, Azerbaycan topraklarına girerek 134 sivili öldürmesini ve 600’den fazla insanı yaralamasının 28’inci yılında bir araya gelerek saldırıyı lanetledi. Programa Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, DSP eski Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, DSP eski İl Başkanı Hayati Özzeren ve çok sayıda davetli katıldı.

ULUSAL BAĞIMSIZLIĞA GİTME GÜNÜ

Gerçekleştirilen söyleşide ilk olarak konuşan Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, “1990 yılı 20 Ocak Faciası Azerbaycan halkı için bir matem günü olmamın yanı sıra aynı zamanda bir onur günü ulusal bağımsızlığa gitme günüdür. Sözü edilen gecede Sovyet ordusu otuz beş bin askerin katıldığı bir saldırıydı. Azerbaycan’da ve onun başkentinde gerçekleşen saldırıda 134 sivil vatandaş hayatını kaybederken 600’den fazlası yaralanmıştı. Yapılan saldırı Azerbaycanlıların mücadele azmini kırmadı aksine daha alevlendirdi, gücüne güç kattı” dedi.

YAŞASIN AZERBAYCAN TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ

Bilal Dündar konuşmasını, “Bugün yapmakta olduğumuz bu anma toplantılarında Azerbaycan’ın özgürlüğü ve geleceği için tarihe ve atalarına karşı görevlerini yaparak şehit düşmüş olanları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onları yüreğimizde saklayıp ömür boyu unutmayacağız. Bir millet iki devlet olmamız düşmana korku, dosta sevinç ve güç vermektedir. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği ve dostluğu” ifadeleriyle sonlandırdı.

SOYDAŞLARIMIZA YAPILAN BU KATLİAMI KINIYORUZ

Daha sonra söz alan Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Azerbaycan’da Rus askerlerini arkasına alarak katledilen 150’ den fazla vatandaşımızı anmak ve onlara dua etmek için toplandık. Sadece o gün şehit olanlar değil, kaybolanlar da çok fazla. Şehitlerimizin kanı, sekteye uğrayan özgürlük ihtiyacını da ortaya çıkarmıştır. Azerbaycanımız 1991’de bağımsızlığına kavuşmuştur. Bizler Turancıyız. Türk birliğinden tarafız. Milli ruhun dinamik olması bizi mutlu ediyor. Soydaşlarımıza yapılan bu katliamları kınıyoruz” dedi.

19 Oca 2018 - 22:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler