Türk Metal eylemleri durdurdu!

Grev kararı alarak eyleme başlayan Metal işçileri 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle eylemlerini sonlandırdı

Türk Metal Sendikası'nca, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı kapsamında sokaklarda yapılan eylemler, 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle sonlandırıldı.

Türk Metal Sendikası tarafından MESS ile aylardır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamamasının ardından 18 Ocak'ta greve gitme kararı alındı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sokaklara çıkıp, eylem yapan sendika üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle eylemlerini sonlandırma kararı verdi. Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, kent meydanlarında ya da caddelerde eylem yapmama kararı alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, ülkemizin huzur ve güveni ve sınırımızın hemen yanı başındaki terör tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda Mehmetçiğimize hayırlı başarılar diliyoruz. Türk Metal Sendikası topluluğu olarak bütün varlığımızla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Bilindiği gibi, Sendikamız ile MESS arasında devam eden grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış ve Sendikamız 18 Ocak 2018 günü itibarıyla grev kararı almıştır. Yönetim kurulumuz, grev uygulama kararını da 2 Şubat 2018 olarak belirlemiş, o gün greve çıkılacağını ilan etmiştir. Sendikamız bu süreçte, MESS'in toplu iş sözleşmesi sürecindeki uzlaşmaz tutumuna karşı bir tepki olarak, eylemlerini artırarak sürdürmüş, geçtiğimiz haftalarda, işyerlerimizin bulunduğu kent meydanlarında kitlesel eylemler yapmıştır. Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, kent meydanlarında ya da caddelerde eylem yapmama kararı almıştır. Yönetim Kurulumuz, yürekleri bir yandan Mehmetçiğimizle birlikte atan, diğer yandan da ailesine, çoluk çocuğunu insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için ekmeğinin derdinde olan metal işçilerinin, eylemlerini bundan böyle işyerleri içinde, tezgah başında sürdürmelerine karar vermiştir."

22 Oca 2018 - 16:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

izmitliii - başlığınız bence çok yanlış nedemek eylemleri durdurdu sadece meydanlara çıkma eylemlerini durdurdu ve diğer faaliyetler devam ediyor...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 16:44


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler