Tramvayın günlük sefer sayısı artıyor

Kocaeli Büyükşehir’in hizmete sunduğu Akçaray’ın sefer sayısı artıyor

Tramvayın günlük sefer sayısı artıyor
Tramvayın günlük sefer sayısı artıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren kartlı binişin başladığı Akçaray’da günlük sefer sayısı 241’den 269’a yükseldi. Akçaray’da günlük ortalama 27 bin 500 yolcu taşınıyor. Hızlı, ekonomik ve konforlu olmasından dolayı tercih edilen Akçaray’da bir günde en çok taşınan yolcu sayısı ise 31 bin 177’yi buldu. Bu rakam 1 gündeki en yüksek yolcu taşıma sayısı olarak kaydedildi.

7 DAKİKADA BİR SEFER

1 Mart tarihi itibariyle 7 dakikada bir durağa gelecek olan Akçaray, en yoğun olan saatlerde ise 6 dakikada bir vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Yoğun saatlerde 10 araç ile seferler sürdürülüyor. Gün ortasında normal saatlerde 10 dakikada bir durağa gelen Akçaray, 7 dakikada bir sefer yapacak. Büyükşehir ekipleri Akçaray’da sıkışıklık yaşanmaması ve Kocaeli halkının daha rahat seyahat edebilmesi günlük 241 olan sefer sayısını 269’a çıkardı. Ekipler yoğun saat dilimlerinde ek seferler koyarak sürenin 6 dakikaya indirilmesini sağlıyor.

4 BUÇUK MİLYON YOLCU TAŞINDI

1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren kartlı binişin başladığı Akçaray’da, bu güne kadar 4 milyon 527 bin 197 yolcu taşındı. 1 Mart’tan itibaren gün içinde 7 dakikada bir, yoğun zamanlarda ise 6 dakikada bir seferlerine devam edecek olan Akçaray’da, günlük ortalama 27 bin 500 yolcu taşınıyor. Akçaray’da bugüne kadar 1 günde taşınan en fazla yolcu sayısı ise 31 bin 177 kişi olarak kayıtlara geçti.

28 Şub 2018 - 12:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler