Trabzon Kocaeli’ye taşınacak

22-25 Şubat tarihleri arasında İnterteks Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılışına İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak

Trabzon Kocaeli’ye taşınacak
Haber albümü için resme tıklayın

22-25 Şubat tarihleri arasında İnterteks Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Trabzon Tanıtım Günleri’nin basın toplantısı düzenlendi. Antikkapı’da gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu ve Kocaeli’de bulunan Trabzon derneklerinin başkanları katılım gösterdi.

BÜYÜK EMEK VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Hasan Yılmaz, “Yine özveriyle, emekle güzel bir organizasyonun arifesindeyiz. 20 Ocak’tan itibaren iletişimimiz hiç kesilmemiş. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli Trabzonlular Derneğine ve diğer derneklerimize teşekkür ediyoruz. Rize tanıtım günlerimizle başladığımız Gaziantep’le devam ettiğimiz Erzurum’la sürdürdüğümüz Anadolu günlerine Trabzon’la devam ediyoruz. Sadece Kocaeli’de bulunan Trabzonluları değil Trabzon’dan gelen kardeşlerimizi de ağırlayacağız. Büyük bir emek var ortada. STK’ların böyle örgütlü organizasyonları yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 22 Şubat saat 10.00’da kapılar açılacak. 14.00’da açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.

HER ŞEY TRABZON’DAN GELECEK

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu ise konuşmasında şunları kaydetti: “Kocaeli’ye yakışır bir şekilde, Trabzonlu hemşerilerimize yakışır bir şekilde bu organizasyonu yapmak istiyoruz. İnşallah iki gün sonra ayın 22’sinde Trabzonlulara yakışır bir organizasyon yapmayı istiyoruz. Nasipse Trabzon’dan 4 milletvekilimiz, 15 tane ilçe belediyemizin 5 standıyla orada olacağız. Ayrıca Trabzon Valiliğimiz, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Kültür Müdürleri, STK’lar olacak. Nasipse saat 14.00’da Trabzon’umuzun Bakanı Süleyman Soylu kurdelemizi kesecek. Tamamen orijinal Trabzon’u buraya getirdik. El sanatları çalışmalarımızın hepsi Trabzon’dan gelecek. Beton arma dökülecek, kaşık yapılacak, sepet örülecek. Sabah ondan akşam sekize kadar kemençemiz durmayacak. İnşallah herkes Trabzon’un tadına, kemençesine, havasına doyacak” ifadelerini kullandı.

22-25 ŞUBAT TARİHLERİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kocaeli’de konseptiyle başlanan tanıtım günlerine Rize ile başlamıştı. Ardından Gaziantep günlerini Kocaeli ile buluşturan Büyükşehir, bu kez Erzurum’dan sonra Trabzon Tanıtım Günlerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Trabzon Tanıtım günleri 22-25 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. 22 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te açılışı yapılacak tanıtım günlerinde, Trabzon şehrine ait her şey Kocaeli’de yaşayanlara yansıtılacak.

KATILIMCI KURUM VE KURULUŞLAR

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Trabzon ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı bulacak. Tanıtım günlerinde ayrıca Trabzon kültür ve sanatını tanıtan stantlar 4 gün boyunca vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

20 Şub 2018 - 12:18 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

uşak - uşaklar cengiz topel trabzon uçak seferleri yetersiz. bunu dile getirin... her gün olsun, hafta sonu sabah akşam olsun. yer bulamıyoruz. istanbula gitmenin ne anlamı var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 12:18


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler